Acasa Top SecretArmata Generalul-maior Nicolae Ciucă a preluat comanda Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT)

Generalul-maior Nicolae Ciucă a preluat comanda Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT)

scris de C.S.
7 afisari

Generalul-maior Nicolae Ciucă este noul șef al Forțelor Terestre (SMFT). Acesta a preluat comanda de la generalul-locotenent Mircea Savu printr-o ceremonie militară care a avut loc, marți, la sediul instituției.

Nicolae Ciucă este noul șef al Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT). (foto: Agerpres)

Nicolae Ciucă s-a născut pe 7 februarie 1967 în localitatea Plenița, județul Dolj. A absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985, și Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu în 1988.

A urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea arme întrunite, în perioada 1993-1995, iar după absolvire a fost numit ofițer de stat major la biroul operații și pregătire pentru luptă al Brigăzii 2 Mecanizată.

Între anii 1996 și 1997, Ciucă a participat la misiunea UNAVEM III, Angola, ca ofițer de stat major. În anul 1997 a urmat Cursul de stat major tip brigadă. Între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie, cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003), și Antica Babilonia, Irak (2004).

Pentru rezultatele obținute de-a lungul carierei, noul șef al SMFT a fost distins cu Ordinul National „Pentru Merit”, în Grad de Ofițer, Ordinul Național „Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României și Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre.

La 9 mai 2013, Nicolae Ciucă a fost înaintat la gradul de general-maior.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult