Acasa Top SecretArmata Generalul Marin Dragnea, distins de Federația Rusă

Generalul Marin Dragnea, distins de Federația Rusă

scris de D.S.S.
33 afisari

Generalul în rezervă Marin Dragnea a fost decorat, luni, cu Ordinul de Prietenie – decorația de stat al Federației Ruse – de către ambasadorul Oleg Malginov, pentru aportul acestuia la dezvoltarea relațiilor româno-ruse.

generalul marin dragnea si ambasadorul oleg malginov„Câteodată se mai uită acum să se spună că armata sovietică a participat la eliberarea României. Noi ținem bine minte și toate evenimentele care au avut loc în 1944 și relațiile destul de dificile (…) care au fost în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Această istorie este una plină și de multe evenimente tragice. Pe teritoriul României sunt îngropați zeci de mii de soldați sovietici, dar și pe teritoriul Rusiei și-au găsit somnul de veci soldați români care prin voia sorții au luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pe teritoriul Uniunii Sovietice„, a declarat Malginov, în discursul care a precedat acordat distincției.

El a amintit că în regiunea Volgograd, în zona fostului oraș Stalingrad, a fost deschis primul cimitir memorial al soldaților români căzuți acolo în 1942-1943.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult