Acasa Top SecretArmata Gitenstein: Militarii români şi americani sunt ca “fraţii şi surorile”

Gitenstein: Militarii români şi americani sunt ca “fraţii şi surorile”

scris de M.A.
15 afisari

Militarii români şi cei americani sunt „precum fraţii şi surorile”, a afirmat miercuri ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, cu prilejul ceremoniei care a marcat împlinirea a 10 ani de la invitarea ţării noastre de a deveni membru NATO.

Gitenstein: Militarii români şi americani sunt ca "fraţii şi surorile"

Gitenstein: Militarii români şi americani sunt ca "fraţii şi surorile"

„Cred că rolul dvs. ca aliat al SUA a fost consolidat de relaţiile dintre militarii români şi cei americani, la nivel personal. (…) Acum câţiva ani am participat la un exerciţiu de antrenament pentru trimiterea de trupe în Afganistan. La acel moment, România avea comanda asupra unei echipe de militari americani şi i-am întrebat pe soldaţii noştri dacă se simt confortabil sub comandă română, iar un tânăr soldat mi-a spus că şi-ar pune viaţa în mâinile lor (ale militarilor români – n.r.). Militarii americani şi cei români sunt într-adevăr ca fraţii şi surorile şi sunt gata să lupte şi să moară alături pentru a ne atinge cauza comună şi scopurile bilaterale. Aceasta este măsura unei alianţe”, a spus ambasadorul.

Diplomatul a povestit că a fost ‘martorul’ curajului militarilor români care luptă în misiunile NATO, precizând că ei se bucură de respectul soldaţilor americani, transmite Agerpres.

„Statele Unite au lucrat foarte strâns cu Guvernul României dinainte de aderarea la NATO. Militarii români şi cei americani au luptat împreună, sub auspiciile NATO şi vreau să spun că militarii americani îi respectă foarte mult pe cei români. Am fost martor al curajului militarilor români în Afganistan, unde am fost de trei ori (…) şi de fiecare dată am fost impresionat nu numai de competenţa şi angajamentul trupelor române, dar şi de cât de bine lucrează împreună cu ale noastre”, a spus Gitenstein.

România marchează, miercuri, 21 noiembrie, zece ani de când a primit oficial invitaţia de a deveni membru al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Summitul NATO de la Praga, desfăşurat pe 21 şi 22 noiembrie 2002, a însemnat un pas important în evoluţia celei mai puternice organizaţii de apărare colectivă din istorie.

7 comentarii

Marius Z. 21-11-2012 - 15:02

din pacate, suntem fratii si surorile mai sarace, in ceea ce priveste echipamentul si remunerarea. Potential avem dar comparatia seamana a „Print si Cersetor”…
Iar sperante de rectificare ale celor 2 decalaje sunt foarte reduse in urmatorii ani… S-ar putea ca ele sa creasca de fapt.

geek-a-contra 21-11-2012 - 15:06

chiar si fratii si surorile se descurca fiecare cu ce are in casa lui….

digital 21-11-2012 - 16:50

hahaha!
mai ales,ca surorile!
hahaha!

cât de cretini sunt dobitocii ăștia!

Pribeagul 21-11-2012 - 18:23

De cind am aflat ca:

„Strabunicul meu din partea tatalui, cred ca era din Braila. Am facut unele cercetari in Braila si cred ca de acolo era, desi am vazut documente care par sa sugereze ca era de fapt din Iasi(…) Bunicul, pe care l-am cunoscut, a venit in America in 1891. A trait pana in 1961”, a aratat ambasadorul SUA citat de Mediafax.

„Se pare ca este pentru prima data cand avem un ambasador american cu radacini romanesti”, a spus premierul Emil Boc.

parca mi-a devenit mai simpatic.

Cu cita usurinta putem privi lumea cu alti ochi. 🙂

emmy 21-11-2012 - 18:36

Suntem fratii si surorile sarace insa nu uitati jaful cumplit din ultimii 23 de ani. De unde prosperitate cand mii de fabrici si uzine au fost facute una cu pamantul? De unde prosperitate cand Bancorex a fost fraudata -pagube de miliarde de euro? De unde prosperitate cand au fost distruse sistematic sistemele de irigatii, flota de poescuit oceanic? De unde bogatie cand bogatiile tarii au fost vandute pe nimic sau amanetate pe zeci de ani pe nimic? samd……PETROM, SIDEX……CS RESITA……etc…marca useleului, pedeleului, peneleului…peceului…….etc………

Viorica Ianc 22-11-2012 - 15:35

Si cine ii frate si cine ii sora. Parca am intrat in NOVICIATUL din manastire.

LICA 23-11-2012 - 09:55

UNICAT IN LUME SI IN NATO, ARMATA ROMANIEI A FOST SPURCATA CA FIIND” NESIMTITI” DE CATRE PRESEDINTELE SI PREMIERUL ROMANIEI SI S-A DESFIINTAT LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT.
CRAPI, ROMANIE IN PACE , ARMATA POLITICA NU FACE!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult