Acasa Top SecretArmata Gripen ofertează Bulgaria pentru achiziţia de avioane multirol

Gripen ofertează Bulgaria pentru achiziţia de avioane multirol

scris de D.S.S.
4 afisari

În urma solicitării de oferte pentru achiziţionarea de avioane multirole de către aviaţia militară bulgară, SAAB a trimis oferta sa (RFI) decidenţilor bulgari. Suedia devine astfel primul ofertant care a raspuns la cererea Bulgariei pentru achiziţie a 8 avioane de luptă.

JAS 39 Gripen

JAS 39 Gripen

Oferta cuprinde informaţii detaliate despre programul Gripen şi o ofertă preliminară. Finalizarea licitaţiei este aşteptată pentru anul viitor. Următorul pas e cererea de oferte (RFP). Guvernul suedez, a răspuns miercuri 09 martie a.c., prin Agenţia pentru Apărare şi Securitate a Suediei (FXM), cererii de ofertă făcută de Ministerul Apărării din Bulgaria la începutul acestui an. Răspunsul guvernului suedez a fost înmânat reprezentanţilor Ministerului Apărării din Bulgaria de către Joakim Wallin, Şeful Direcţiei de Marketing al FXM, Magnus Gustafsson, Director Regional pentru Europa, şi Marcus Hallberg, Director de Programe pentru Sisteme Aeronautice. Din delegaţie au mai făcut parte Ambasadorul Suediei la Sofia, Helena Pilsas-Ahlin, Ataşatul suedez pe Probleme de Apărare, Per Alriksson, maiorul din Forţele Armate Suedeze Bengt Eriksson şi Directorul SAAB pentru Bulgaria, Daniel Boestad.

Fiind deja operaţionale în cadrul NATO şi având suport deplin din partea Guvernului Suediei şi a Forţelor Aeriene suedeze, avioanele Gripen vor oferi baza pentru programe viitoare de cooperare între Suedia, Bulgaria şi utilizatorii de Gripen. Alegând Gripen, Bulgaria dobândeşte un sistem convenabil ca preţ, care îndeplineşte toate cerinţele operaţionale ale Forţelor Aeriene Bulgare,” declară Joakim Wallin, Şeful Direcţiei de Marketing la Agenţia pentru Apărare şi Securitate a Suediei (FXM).

Oferta de avioane Gripen propusă de Suedia include:

– o soluţie completă incluzând opt (8) avioane de luptă multirol Gripen C/D, deplin interoperabile cu NATO, care vor fi operaţionale mai mult de 30 de ani;

– o abordare bazată pe un parteneriat real, în care Bulgaria va intra pe picior de egalitate cu toţi utilizatorii Gripen;

– posibilitatea unei soluţii flexibile de finanţare directă între guvernele Bulgariei şi Suediei;

– programe de pregătire a piloţilor şi personalului tehnic de către Forţele Aeriene Suedeze, la care se adaugă pregătire în ţară.

În cadrul programului de achiziţie a avioanelor Gripen, SAAB va oferi un pachet de cooperare industrială conform cu cerinţele  Bulgariei.

14 comentarii

gogu 10-03-2011 - 17:33

– o soluţie completă incluzând opt (8) avioane de luptă multirol Gripen C/D, deplin interoperabile cu NATO, care vor fi operaţionale mai mult de 30 de ani;

deci nu se specifica daca sunt noi sau vechi,sau daca au carcase noi si componente de pe gripen a/b . prietenii stiu de ce.

cosma 10-03-2011 - 18:39

gogule, nu specifica articolul. de unde stii ca nu specifica oferta? dar vezi ca se specifica ca merg 30 de ani – aparatele vechi nu mai pot sa mearga atat.

de fapt, chiar daca ar fi cum zici, celula – airframe conteaza la avion, radarele si radioul o sa mearga inca mult timp dupa ce se epuizeaza resursa de zbor.

acelasi gogu 11-03-2011 - 08:23

stiu ca celula conteaza.ca se poate upgrada cu electronica mai noua.dar e vorba si de bani. alti bani , alta distractie.pe la colturi am auzit ca asta ni s-a propus, de fapt, noua. celule noi de c/d ,si unele componente noi de la a/b.(pe inteles , astia au in stocuri componente noi ,unele vechi de peste 10 ani care stau prin depozite).upgrade-ul pentru gripen NG nu stiu daca se poate face pe carcasa de c/d. tinand cont ca va fi alt motor,si modificat prin interior pentru a face loc in unor rezervoare)

digital 12-03-2011 - 19:36

voi aveti impresia ca avioanele astea sunt ca daciile!
la mintea voastra ati da 20-30 mil$/buc si apoi sa incepeti sa le *tunati* voi dupa ideile *updatate* si crete care va trec prin cap?!!

Faka Fuki 12-03-2011 - 19:45

Pai sa zic drept ne cam doare in pusca cat costa! Avioane sa fie, si sateliti si ce pilula mea mai e necesar, ca intrarea in Europa trebuie aparata. Romanii au pus Carpatii si Dunarea ca aparare, sa puna si NATO 2-3 zeci de mii de avioane, lasere, sateliti si ce pielea lu NATO mai trebuie!

Bibi 11-03-2011 - 08:38

Bravo lor ,bulgarilor !! Noi ,din 2013 vom avea aviatie militara dotata cu avioane din hartie !

michael 11-03-2011 - 18:57

astia daca nu vind inchid pravalia apropo in ce conflicte sau razboie au fost incercate
barem vechile Mig au fost spaima pentru Pfantomul american,asa ca suedezii cauta sa dea spaga doar le-or vinde din depozit au facut ei afaceri si in India cu spaga de-a
cazut guvernul acolo cu tunuri,acum indienii merg pe mina rusilor si a israelienilor de 3 ori mai ieftin durabil si incercat in lupta nu in jocuri de calculator

Didos 12-03-2011 - 19:03

Da ce fregate de la fier vechi nu merg in NATO, rachete olandeze toxice de la lada de gunoi nu merg in NATO, dar avioanele F16 pe care armata SUA le trimite la topit intr-un an-doi nu merg in NATO ??Cu siguranta ca merg,astfel Romania are si va avea o armata puternica si peformanta. Desigur urmeaza sa ne inarmam si cu ghioage ultimul racnet, cu arcuri din lemn de alun fara recul si cu sabii din lemn. NU conteaza, noi suntem un popor de eroi si putem lupta si la nudul gol condusi de bravii si nenumaratii nostrii generali.

Faka Fuki 12-03-2011 - 19:19

Pai sa-i sparg pe nato in nas pana stranuta pe urechi! Veniti cu avioane, ce faka fuki faceti?
Carpatii apara pe pamant, si asta este efortul Romaniei, voi sa aparati pe deasupra, dincolo de 2000 de metri, ori va faka fuki imediat!

Faka Fuki 12-03-2011 - 19:26

Un lucru e clar, recunoscut si de cacatii nato – STATEGIA E PRIMUM – deci sa va faka fuki in natoul vost, aduceti avioane si puzderie de rachete pe POZITIA SRATEGICA din Carpati, si sa nu platesca Romania nici un cent ca va faka fuki limediat, de boi de strategi de nato de sula calului.

Faka Fuki 12-03-2011 - 19:30

HAOLICA, NA! CA UITAI – Biden, tengu ritza!, pai mai zburai tu de la lindiku lu Clintonoaia, daca nu era Moldova langa Romania membra nato?
Hai gata, aduceti 1000 de avioane moderne (nu cacat F16) si sa nu mai aud prostii ca Romania nu are!

Faka Fuki 12-03-2011 - 19:32

Haide NATO, faka fuki, nu umblati cu jula juki!

Ciu Huhu 13-03-2011 - 10:14

Ba tu esti normal la cap?

Ciu Huhu 13-03-2011 - 17:13

Un lucru e clar mai bine cumparam avioane noi Gripen decit F 16 avioane aruncate la fier vechi de americani!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult