Acasa Top SecretArmata Guvernul a găsit 4,5 milioane euro pentru trimiterea fregatei in Mediterana

Guvernul a găsit 4,5 milioane euro pentru trimiterea fregatei in Mediterana

scris de D.S.S.
15 afisari

Guvernul a decis suplimentarea bugetului Ministerului Apărării Naţionale cu suma de 19,164 de milioane de lei (aproximativ 4,5 milioane euro), din Fondul de rezervă, pentru finanţarea participării fregatei Regele Ferdinand la misiunile NATO de impunere a embargoului asupra transporturilor de armament către Libia, a anunţat ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea

România va participa la această operaţie cu fregata Ferdinand care are un echipaj de 205 militari şi cu doi ofiţeri de stat major specializaţi în forţe navale. Fregata Ferdinand şi cei doi ofiţeri de stat major fac parte de forţele puse la dispoziţia NATO de România în cadrul pachetului comun de forţe de răspuns pentru anul 2011. Potrivit obligaţiilor ce le revin ca state membre, anual, ţările care fac parte din NATO transmit forţe la dispoziţia NATO pentru capabilitatea de răspuns al NATO. Aceste forţe se negociază şi se transmit planificatorului pentru o eventuală operaţie NATO. Forţele trebuie să fie pregătite şi apte să acţioneze în anumite termene. De exemplu, cei doi ofiţeri de stat major au un termen de pregătire de 5 zile, iar fregatele de 60 de zile de la data solicitării de către NATO. Finanţarea participării acestor forţe la misiuni este obligaţia fiecărui stat membru„, a spus ministrul Oprea. Totodată, el a precizat că, în perioada de pregătire, la nivelul Fregatei 221 Regele Ferdinand vor fi operate revizii şi etalonări ale echipamentelor de propulsie, de luptă, navigaţie, comunicaţie şi protecţie a navei. De asemenea, se va realiza instruirea specifică a echipajului pentru misiunea primită, se va face asigurarea tehnico-materială, se vor efectua vizita medicală şi testarea psihologică a echipajului, precum şi întocmirea documentelor organizatorice şi de executare a misiunii.
Întrebat cât va dura perioada de pregătire a navei pentru misiune, ministrul a arătat că aceasta s-ar putea încheia chiar şi mai devreme de 30 de zile, informează Agerpres.

6 comentarii

denali 24-03-2011 - 20:29

Eu suspectez ca dl Bsescu a trimis nave in mediterana ptr. ca in viitor sa obtina si tara lui,o parte din petrolul care va fi furat de la libyeni..

NOTA : Eu nu sunt ziarist acredidat si nu sunt constrans de regurile astea arhaice si enervante ale deontologiei…

Singurii , din cartier ,care nu sunt interesati in furatul petrolului libyan ,pana acum sunt : rusii si germanii…in rest , toti vor sa fure petrolul libyan…cei mai mari hoti vor fi francezii si britanicii…

ramane de vazut cum vor fi impartite tablitele de lut si patrimoniul istoric si arheologic libyan…

In ceea ce priveste ONU …sper ca isi va lua o parte mai mare de 2% din fiecare tranzactie facuta in petrol , asa cum a facut,timp de ani de zile vizavi de petrolul iraqian…5% sau 10% ar fi un procent mai echitabil ptr. aceasta nobila organizatie , care previne razboiaie ( cu exceptia celor pe care le asmute si le voteaza in rezolutii) si preventeaza genocide ( cu exceptia celor care nu indeplinesc definiatia cuvantului : „genocid” din vocabularul diplomatic ONU)…

Cat despre CACIALMAUA si GHIVECIUL gatit de ONU , obama si NATO ( dezbinat si fara nici un LIDER sau plan concret) , prevad ca vor fi multe : Momente Educationale…

Didos 25-03-2011 - 06:32

Ce fac 207 oameni pe o nava , zis, militara dotata cu un tun minuscul ?Desigur freaca puntea si nu numai. Nu era mai corect sa fi trimis o barca, sau o salupa cu aceleasi dotari? Ce blestem pe capul romanilor ca sa-si doteze armata, in bataie de joc, cu ce arunca altii ! La mijloc sunt spagi si comisioane grase platite de amaresteni .Am modernizat MIG-urile pe bani grei in Israel ca dupa cativa ani, acum ,sa le casam: am cumparat de la fier vechi fregate aruncate de altii, care ar fi trebuit sa fie modernizate, lucru care nu s-a intamplat, fiind acum folosite ca dormitoare plutitoare pentru marinari ,dar banii s-au dat aiurea; am cumparat rachete din Olanda scoase din uz de olandezi pentruca erau toxice ( la romani merg) ; urmeaza sa mai cumparam ,cu inca cateva miliarde de euro, avioane second hand de la americani, deoarece acestia in urmatorii 2-3 ani le vor scoate complect din uzul armatei lor,fiind uzate fizic si moral (la romani merg )Nu raspunde nimeni, nu protesteaza nimeni! cine urmareste cu asiduitate sa-si bata joc ds armata tarii ? De ce ne inarmam cu tehnica arhaica uzata? Ce putem intelege de aici? Se vede si de pe Luna ca coruptia se afla aici la ea acasa imbobocind asemeni unui trandafir in toata splendoarea ei.

Bibi 25-03-2011 - 07:47

Pt Didos .suntem o tara SH ,de aceea cumparam toate nimicurile pe care altii le arunca la fier vechi .Cred ca domnul ministru SH Oprea(marele general cu 4 stele facut la apelul bocancilor ) va da ordin sa se mai faca inca odata recalcularea pensiilor ca sa aiba banuti pt marina militara !!

codul x 25-03-2011 - 08:07

bibi, esti jalnic, Urmeaza arestari si la ALTE SINDICATE SI PATRONATE- cine se simte cu musca pe caciula ca a bagat mana in banii statului , in fondurile statului si cotozatii = SA NU AIBA LINISTE=vor urma.

Bibi 26-03-2011 - 07:51

@ codul X ,de ce sunt jalnic prietene ?? Ce treaba are armamentul SH cu sindicatele si patronatele ??

u s 26-03-2011 - 12:27

Nu te ingrijora „codul x” e basist, asadar bolnav psihic ca toata turma lor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult