Acasa Top SecretArmata Guvernul cu doua viteze

Guvernul cu doua viteze

scris de Ziua Veche
1 afisari

Guvernul Boc la CotroceniNegocierile recente cu FMI au aratat, dincolo de lucrurile stiute si intens comentate, o concluzie interesanta. Avem un guvern cu doua viteze. Sunt ministri care decid pe domeniul lor, care sunt profesionisti si se bat pentru proiectele pe care le au.

Sunt insa si „ministrii – ghiocel”, care nu-si asuma nimic si nu se bat pentru nimic, dar care se pricep de minune sa intretina confuzii si sa se afle in treaba.

In episodul negocierilor cu FMI a existat o intamplare pe cat de ciudata pe atat de revelatoare. Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a aflat de la televizor, odata cu toti romanii, ca salariile si pensiile urmeaza sa scada semnificativ. Mai mult, ministrul a aratat ca nu a participat la ultimele negocieri, si ca stia despre „unele variante de lucru„. La fel am aflat si de la ministrul de Finante, care nu s-a sfiit sa treaca dincolo de indicatiile de la PR. Greu de catalogat aceste atitudini. Cu siguranta insa ca bugetarii, pensionarii sau somerii s-ar fi asteptat ca ministrul Muncii si cel al Finantelor sa participe activ la negocieri si chiar sa le tina partea. Acest lucru nu s-a intamplat. Pe buna dreptate, oamenii s-ar putea intreba de ce a trebuit ca ministrii sa duca hartoagele cu cifre, si nu contabilii institutiilor?

Comportamentul celor doi ministri devine si mai discutabil daca il punem in balanta cu atitudinea unui alt coleg de Guvern. Este vorba de Gabriel Oprea. Ministrul Apararii poate ca are o multime de defecte. Dar o calitate nu i se poate contesta: stie sa-si spuna punctul de vedere. Faptul ca dezbaterile pe tema situatiei militarilor au ajuns pe prima pagina a ziarelor pentru prima data in ultimii 20 de ani este cu siguranta un merit al lui Oprea. Dar cum s-a ajuns aici?

Oprea a facut tot ceea ce a tinut de el pentru ca pensiile militarilor sa nu scada. In momentul in care legea a ajuns in Parlament, ministrul Apararii si-a asumat opiniile si le-a rostit de la tribuna Senatului. Ar fi putut foarte bine sa stea inchis in birou si sa dea vina pe Boc. Ar fi putut sa „afle de la televizor” ce se intampla cu pensiile militarilor. Dar a preferat sa se bata in continuare pentru lucrurile in care crede sau poate ca s-a bazat pe un sprijin venit din dealul Cotrocenilor. Numai ca FMI s-ar putea sa ii dea si lui planurile peste cap ! 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult