Acasa Top SecretArmata Guvernul din Republica Moldova vrea să trimită militari în Kosovo

Guvernul din Republica Moldova vrea să trimită militari în Kosovo

scris de M.A.
23 afisari

Un contingent de militari din Republica Moldova ar putea participa la operaţiunea de menţinere a păcii în Kosovo.

Guvernul din Republica Moldova vrea să trimită militari în Kosovo

Guvernul din Republica Moldova vrea să trimită militari în Kosovo

O decizie în acest sens a fost luată miercuri de către Executivul de la Chişinău, informează Moldpres. Potrivit viceministrului Apărării, Igor Panfile, Republica Moldova va cheltui peste 923.000 de dolari anual pentru această misiune, dar va putea obţine beneficii financiare mai mari din cadrul unor proiecte.

Conform proiectului, contingentul din Republica Moldova va fi compus din 33 de militari (misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare), o echipă de geniu compusă din şapte militari, un ofiţer de stat major şi echipamentul necesar. Cei 41 de militari din Republica Moldova vor intra în componenţa Forţei multinaţionale de menţinere a păcii din Kosovo, începând cu 1 noiembrie. Pentru a intra în vigoare, hotărârea trebuie să fie votată şi de Parlament.

Militari din Republica Moldova au participat până în prezent la mai multe operaţiuni de menţinere a păcii în diverse state ale lumii, în special în Irak, unde au fost trimise şase contingente cu peste 100 de militari pentru a participa la operaţiunile internaţionale postconflict cu caracter umanitar din această ţară. În prezent, câţiva militari din Republica Moldova mai participă la operaţiuni de menţinere a păcii în ţări din Africa (Coasta de Fildeş, Liberia şi Sudanul de Sud)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult