Acasa Top SecretArmata UPDATE – Înregistrare audio și imagini video care ar arăta că explozia de la spitalul din Gaza a fost cauzată de un tir de rachetă eșuat al Jihadului Islamic

UPDATE – Înregistrare audio și imagini video care ar arăta că explozia de la spitalul din Gaza a fost cauzată de un tir de rachetă eșuat al Jihadului Islamic

scris de D.S.S.
311 Afisari

UPDATE – Armata israeliană deține înregistrarea unei conversații între liderii Hamas cu privire la racheta letală lansată de Jihadul Islamic care a eşuat şi a lovit spitalul Al Ahli din Gaza, provocând sute de morți.

O înregistrare făcută de serviciile secrete israeliene, publicată de Armată, dezvăluie o discuție a doi militari Hamas din care reiese, conform IDF, că Hamas a știut din prima clipă că racheta care a lovit spitalul din Gaza a fost trasă din enclavă de militanții Jihadului Islamic Palestinian.

Militar Hamas 1: Îți spun că este pentru prima oară când văd o rachetă de felul acesta căzând.

Militar Hamas 2: De asta îți spun că e vorba de o rachetă a Jihadului Islamic Palestinian.

Militar Hamas 1: E a noastră?

Militar Hamas 2: Așa pare.
Militar Hamas 1: Cine spune asta?

Militar Hamas 2: Spun că șrapnelul nu pare a fi de origine israeliană.

Militar Hamas 1: Adică ce vrei să spui?

Militar Hamas 2: Dar nu puteau găsi alt loc în care să atace?

Militar Hamas 1: Nu contează, a fost trasă din cimitirul din spatele spitalului.

Militar Hamas 2: Ce?

Militar Hamas 1: Au tras-o din cimitirul din spatele spitalului, a fost trasă greșit și a căzut pe ei.

Militar Hamas 2: E un cimitir în spatele spitalului?

Militar Hamas 1: Da, e chiar lângă complex. (…) Spitalul e chiar în dreapta cimitirului.

Militar Hamas 2: Da, îl știu.

Forțele de Apărare ale Israelului au prezentat o înregistrare video de 30 de secunde despre care spune că arată că explozia mortală de la spitalul din orașul Gaza nu ar fi putut fi rezultatul unei lovituri aeriene israeliene, scrie CNN.

Daniel Hagari, un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), a declarat miercuri că armata israeliană a ajuns la concluzia că gruparea palestiniană Jihadul Islamic este responsabilă pentru explozia de la spitalul Al Ahli.

„Am făcut o analiză imediată cu toate ramurile relevante ale FDI”, a declarat el.

Potrivit acestuia, o ploaie de rachete a fost lansată de Hamas către Israel marți, la ora locală 18:15 – înainte de explozia de la spital.

Apoi, la ora 18:59, un baraj de aproximativ 10 rachete a fost lansat de Jihadul Islamic dintr-un cimitir din apropiere. În același timp, au fost raportate informații despre o explozie la spitalul din orașul Gaza, a declarat el.

 

Acesta a acuzat Hamas că a lansat o „campanie mediatică globală pentru a ascunde ceea ce s-a întâmplat cu adevărat” și că a prezentat un număr mult mai mare de victime.

„Analiza imaginilor noastre aeriene confirmă faptul că nu a existat nicio lovitură directă asupra spitalului în sine”, a spus el, adăugând că singurele pagube au fost provocate de parcare.

Potrivit acestuia, o muniție aeriană lansată de Israel ar fi provocat cratere și daune structurale la clădirile din apropiere, care „nu există în acest caz”.

„Dimensiunea pagubelor pe care o vedem aici se datorează focosului rachetei Jihadului Islamic”.

Oficialii palestinieni au acuzat Israelul pentru bombardamentul care se crede că a ucis sute de persoane, în timp ce oficialii israelieni spun că o rachetă lansată de Jihadul Islamic a provocat explozia.

„Primul pachet de informații” a fost „o dovadă care susține în mod clar faptul că nu putea fi vorba de o bombă israeliană”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al FDI, Jonathan Conricus.

„Nu a existat nicio pagubă colaterală sau daune semnificative asupra clădirilor din jur. Niciun crater și nimic care să fie similar cu locațiile în care au lovit bombe israeliene”, a spus Conricus.

Conricus a declarat că IDF a întârziat să facă publice informațiile deoarece a fost nevoie de ore pentru ca armata israeliană să „investigheze și să ajungă la fondul situației”.

Mișcarea Jihadul Islamic a negat afirmațiile Israelului privind responsabilitatea unui tir de rachetă eșuat, susținând că nu folosește facilități publice precum spitalele în scopuri militare, potrivit unei declarații publicate miercuri, care a calificat acuzațiile israeliene drept „false și nefondate”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult