Acasa Top SecretArmata În ce se transformă Statul Major General

În ce se transformă Statul Major General

scris de D.S.S.
20 afisari

Trecerea treptată de la Statul Major General la conceptul predominant în spațiul euro-atlantic de Stat Major al Apărării se numără printre prioritățile strategice ale Ministerului Apărării pentru 2016, aflate luni în dezbatere.

conducerea mapnMinistrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a dispus crearea unui format de consultare cu reprezentanți ai Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, experți din sfera apărării și securității, precum și cu reprezentanți ai mediului asociativ al militarilor în rezervă, în ceea ce privește stadiul și perspectivele de implementare a priorităților strategice ale Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2016. Prima masă rotundă în acest format s-a desfășurat luni, 1 februarie, la sediul MApN și a avut ca temă Alinierea structurii armatei și a managementului resurselor umane la cele mai bune practici NATO și la consecințele generate de noul mediu de securitate, cuprinsă în Planul Sectorial al MApN pentru anul 2016″, se precizează într-un comunicat de presă al MApN.

Alte priorități sunt asigurarea unui statut unitar pentru întregul personal militar al ministerului și realizarea unui echilibru între diferitele categorii — cadre militare, soldați și gradați profesioniști, asigurarea mobilității pe funcții a personalului militar și a evoluției în carieră pe baze de previzibilitate și motivaționale, în raport de cerințele și nevoile instituției.

Dezbaterile de luni, informează MApN, s-au axat pe opțiunile previzionate în ceea ce privește procesul de punere în acord a structurii organizatorice a MApN cu procesele de adaptare strategică derulate la nivelul NATO și UE și consacrarea acestora prin proiecte legislative în acest domeniu, adaptate direcțiilor de evoluție a organismului militar românesc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult