Acasa Top SecretArmata În vizită la militarii români: Victor Ponta, în Afganistan

În vizită la militarii români: Victor Ponta, în Afganistan

scris de M.A.B.
4 afisari

Premierul Victor Ponta, însoţit de secretarul de stat Dan Tătaru, din MApN, şi generalul Valeriu Nicuţ, din SMG, va ajunge marţi dimineaţă în Afganistan.

Militari romani in misiune in teatrul de operatii din Afganistan

În vizită la militarii români: Victor Ponta, în Afganistan

Delegaţia oficială va vizita militarii români aflaţi în misiune în Afganistan, au declarat surse oficiale care au dorit să îşi păstreze anonimatul. Dan Tătaru este secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, iar general-locotenent Valeriu Nicuţ este locţiitor pentru operaţii şi instrucţie din Statului Major General al Armatei Române.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, participă, în cadrul delegaţiei oficiale a României conduse de preşedintele Traian Băsescu, la Summit-ul Alianţei Nord-Atlantice care are loc la Chicago, în zilele de 20 şi 21 mai. Pe 18 mai, Corneliu Dobriţoiu a susţinut o videoconferinţă cu militarii români din detaşamentele dislocate în teatrul de operaţii din Afganistan, prilej cu care le-a mulţumit militarilor pentru modul cum îşi îndeplinesc misiunile încredinţate în Afganistan.

Aflat la Bruxelles, într-o întâlnire cu secretarul general al NATO, premierul Victor Ponta a declarat pe 10 mai că noul guvern de la Bucureşti este deplin angajat faţă de participarea şi obligaţiile României de membru deplin al NATO şi crede că toate angajamentele României trebuie respectate. Referitor la procesul de tranziţie din Afganistan, în contextul în care mai multe state aliate şi-au anunţat intenţiile sau chiar deciziile de reducere sau reconfigurare a prezenţei cu trupe în teren, Victor Ponta a spus că astfel de decizii sunt luate potrivit cerinţelor constituţionale de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, dar a dat asigurări că “noul guvern împărtăşeşte opiniile preşedintelui şi guvernelor precedente potrivit cărora România trebuie să-şi îndeplinească total angajamentele din Afganistan“.

Nicio decizie a noastră nu va fi luată unilateral, ci în deplină coordonare cu partenerii noştri şi potrivit calendarului care a fost convenit împreună de toţi aliaţii NATO, a adăugat Victor Ponta.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la summitul de la Chicago că este nevoie de solidaritate în rândul ţărilor NATO privind participarea la misiunea ISAF din Afganistan, el arătând că România desfăşoară în prezent 1.840 de militari combatanţi, 76 de jandarmi instructori şi 23 de militari în misiunea EULEX a UE. Preşedintele a arătat că România va rămâne angajată în Afganistan până la finalizarea retragerii misiunii ISAF a NATO, în 2014, iar obiectivul militarilor români va fi consolidarea situaţiei de securitate în zona Zabul, aria de responsabilitate a României.

6 comentarii

Mache 21-05-2012 - 18:40

Iata doamnelor si domnilor cele doua actiuni mari si late ale lui Ponta la implinirea primelor 3 saptamani de mandat:

1. In prima zi, prima hotarare de guvern s-a decis trecerea comisiei pentru studierea Holocasutului in subordinea directa a guvernului Romaniei, pentru o mai buna finantare. Stau si ma intre este asta oare prima prioritate a Romaniei ?! 😉 😉 🙂

2. Vizita de lucru in Afganistan. E foarte bine ca un inalt oficial viziteaza trupele de pe campul de operatii. Insa din nou, este asta prima prioritate a primului ministru in fata crizei economice pe care va trebui sa o gestioneze?! Probabil ca in Afganistan va si castiga alegerile din toamna 😉 🙂 🙂

In adaos la toate astea multe, multe vorbe goale si degeaba…

Succesuri!

Pribeagul 21-05-2012 - 20:40

Ponta asta se pare ca s-a timpit de tot de cind a devenit prim-ministru. Ce cauti zapacila in Afganistan?

N-are cine te apara? Vrei, ca altadata imperatorii, sa-ti fidelizezi trupele? Las ca are cine te apara, daca dovedesti ca meriti.

Ai desfiintat coruptia, jaful, hotia? I-ai bagat pe toti la zdup? Asta asteapta tara de la tine! Nu vizite ale lui Voda in Loboda.

vodka 22-05-2012 - 05:20

FELICITARI DOMNUHULUI VICTOR PONTA, MARETUL NOST’ PRIM MENESTRU!!!
Acest sarificiu merge in linia solialist-democrata cunoscuta, de exemplu intalnirile cu minerii. De ce nu l-a luat si pe inca si mai maretul Antonescu cu dansul, nu stiu. Dar, sper ca are testament, macar politic.
Sa auzim de bine, si anume de foarte bine, pentru noi!

Florin 22-05-2012 - 18:16

Asa cum presupun ca sunteti si voi,sunt si eu cetatean al acestei tari si cred ca meritam sa avem grija de toti cei care sunt romani. Primul ministru se gandeste la toti cei din tara sau din afara,nu ca Baselu’ care poate da ”un motiv” pentru ca cei din strainatate sa ramana acolo in loc sa se intoarca. Ponta a plecat sa le transmita ca suntem recunoscatori pentru ce fac si ca nu sunt uitati de cei din tara pentru ca sunt convinsa ca au plecat sa lupte intr-un razboi care nu e al nostru tot pentru bani ca aici in tara e foarte greu sa traiesti de pe o zi pe alta. Bravo Ponta si bravo soldatilor!

Traian Basescu 22-05-2012 - 18:38

Ponta dragul de el s-a fofilat de la serviciul militar. Asta probabil din marea dragoste ce o poarta armatei tarii 😉 la urma urmei asta a fost ungest caritabil. Cine stie ce tampenii mai facea daca ajungea acolo. 😉

Sunt convins ca soldatii romani din Afganistan au fost cat se poate de fericiti 😉 sa afle ca Ponta n-a avut curajul sa se deplaseaze in nici una din zonele de operatii ci a stat cuminte la kabul si a baut niste cafele cu birocratii care stau la caldurica in zonele fortificate. In acest fel soldatii nostrii aflati asa departe de tara au trait plenar sentimentul ca nu sunt uitati de patrie 😉 🙂 🙂

P.S. Cica ar fi dus cu el niste calendare cu Iliescu in lenjerie intima. Organele nu stiau sigur daca au fost distribuite pana la urma sau nu 😉 🙂 🙂

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă …

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-05-2012 - 21:08

Mimettule, oricat te scremi tu, EL COMANDANTE este PERDANTE !Si indiferent cu cate talente faci tu un retus la cadavru , MORTHU este MORTH !OVER ist OVER!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult