Acasa Top SecretArmata Incident în Marea Neagră. Distrugătorul american USS Ross, fugărit de avioane rusești Su-24

Incident în Marea Neagră. Distrugătorul american USS Ross, fugărit de avioane rusești Su-24

scris de D.S.S.
22 afisari

Avioane rusești de tip Su-24, aparținând Marinei, au forțat distrugătorul american USS Ross să părăsească apele teritoriale ale Rusiei, din estul Mării Negre, și să revină în cele internaționale.

NATO: Distrugătorul USS „Ross” în Marea Neagră pentru exerciții  (foto:defenceturk.com)

NATO: Distrugătorul USS „Ross” în Marea Neagră pentru exerciții (foto:defenceturk.com)

Distrugătorul american USS Ross, care participă la manevre navale în Marea Neagră, ar fi fost obligat sâmbătă de forţele aeriene ruseşti să se îndepărteze de apele teritoriale ale Rusiei, relatează agenţia Reuters, citând o declaraţie acordată agenţiei ruse RIA Novosti de un responsabil militar rus a cărui identitate nu este precizată.

Nava aparţinând Marinei Statelor Unite a fost observată în timp ce se îndrepta către apele ruseşti, după ce a părăsit portul Constanţa, în aceeaşi zi în care fostul lider georgian Mihail Saakaşvili a fost numit guvernator al regiunii ucrainene Odesa de la Marea Neagră, relatează portalul rus de propagandă Sputnik.

„Echipajul acestei nave a acţionat în mod provocator şi agresiv, declanşând alarma în rândul operatorilor de la staţiile de monitorizare şi navelor din cadrul Flotei de Marea Neagră care efectuează misiuni în zonă. Lansarea avioanelor de atac de tip Su-24 a demonstrat hotărârea fermă de a opri încălcările frontierelor şi de a apăra interesul ţării”, a declarat sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, nave din cadrul Flotei ruse la Marea Neagră monitorizează în mod constant apele teritoriale ruseşti şi sunt pregătite să intervină în cazul oricărei încălcări.

„Se pare că americanii nu au uitat incidentul din aprilie 2014, în care un (avion de tip) Su-24 a blocat toate echipamentele de la bordul distrugătorului USS Donald Cook, cu elemente de sistem antirachetă”, a adăugat aceeaşi sursă.

Adjunctul ministrului rus al Apărării Anatoli Antonov a declarat că navele americane echipate cu rachete din apropierea frontierelor Rusiei reprezintă un pericol la adresa stabilităţii, sâmbătă, în cadrul Dialogului Shangri-La, în Singapore.

Distrugătorul USS Ross este echipat cu sisteme antirachetă de tip Aegis, rachete de croazieră Tomahawk, rachete mare-aer RIM-156 SM-2 şi rachete antisubmarin RUM-139 VL-Asroc.

Forţele navale americane trimit în mod regulat nave în Marea Neagră, în conformitate cu legislaţia internaţională şi cu Tratatul de la Montreux.

De asemenea, Alianţa Nord-Atlantică trimite prin rotaţie nave militare în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor cu Rusia generate de criza din Ucraina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult