Acasa Top SecretArmata Incident între un avion militar rus şi unul american deasupra Mării Negre (video)

Incident între un avion militar rus şi unul american deasupra Mării Negre (video)

scris de D.S.S.
497 Afisari

Rusia a trimis, luni, un avion de vânătoare pentru interceptarea unei aeronave americane de recunoaştere, în zona internaţională a Mării Negre, anunţă armata Statelor Unite, denunţând o acţiune „iresponsabilă” a Moscovei.

„Pe 5 noiembrie 2018, un avion american de tip EP-3 Aries care zbura în spaţiul aerian, deasupra Mării Negre, a fost interceptat de un avion rus SU-27. Considerăm lipsită de siguranţă această interacţiune, din cauza faptului că avionul SU-27 a trecut la viteză mare direct prin faţa aeronavei americane care era în misiune, expunând riscurilor piloţii noştri şi restul echipajului”, se arată într-un comunicat al Comandamentului Europa-Africa al Forţelor Navale SUA (Flota a VI-a).

„Avionul de interceptare SU-27 a făcut încă o manevră, poziţionându-se ulterior foarte aproape de avionul EP-3 şi generând postcombustia puternică a turboreactorului. Echipajul avionului EP-3 a raportat turbulenţe după prima interacţiune şi vibraţii după a doua. Durata interceptării a fost de aproximativ 25 de minute”, se arată în comunicat.

„Chiar dacă armata rusă are dreptul de a efectua manevre în spaţiul aerian internaţional, această interacţiune a fost iresponsabilă. Ne aşteptăm să respecte standardele internaţionale concepute pentru garantarea siguranţei şi evitarea incidentelor, inclusiv Acordul din 1972 privind Prevenirea incidentelor în zonele maritime internaţionale (INCSEA). Acţiunile lipsite de siguranţă amplifică riscul interpretărilor greşite şi al coliziunilor în aer. Aeronava americană zbura respectând legislaţia internaţională şi nu a provocat reacţia rusă”, subliniază Forţele Navale americane, prezentând o înregistrare video a incidentului.

Administraţia Vladimir Putin respinge acuzaţiile SUA privind interacţiunea aeriană „iresponsabilă”

Administraţia Vladimir Putin a respins, luni seară, acuzaţiile Statelor Unite privind interacţiunea aeriană „iresponsabilă” din spaţiul aerian al Mării Negre, afirmând că avionul militar american se îndreapta spre frontierele Rusiei.

Ministerul rus al Apărării anunţă că avionul de vânătoare Suhoi Su-27 a fost trimis în misiunea de interceptare după ce pe radare fusese depistată o aeronavă necunoscută care se îndrepta spre frontierele Rusiei.

„Echipajul rus a raportat identificarea unui avion american de recunoaştere şi escortarea acestuia, împiedicând astfel încălcarea spaţiului aerian rus; au fost respectate procedurile necesare de securitate”, transmite Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia Sputnik.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult