Acasa Top SecretArmata India cumpără avioane militare americane de 4 miliarde $

India cumpără avioane militare americane de 4 miliarde $

scris de M.A.
4 afisari

Guvernul indian a aprobat luni un contract în valoare de peste 4 miliarde dolari destinat achiziţionării de avioane de transport militar tip Boeing, acesta fiind cel mai valoros contract în domeniul apărării semnat de New Delhi cu un grup american, a anunţat o sursă guvernamentală locală, citată de AFP.

C-17 Globemaster III (foto fas.org)

C-17 Globemaster III (foto fas.org)

Cumpărarea de avioane C-17 Globemaster III, folosite la transportul echipamentului greu, a fost aprobată cu ocazia unei reuniuni a Comitetului guvernamental de securitate, conform aceleiaşi surse. Contactat de AFP, Ministerul Apărării indian a refuzat orice comentariu pe această temă, însă aceeaşi sursă a precizat că executivul şi-a dat acordul pentru achiziţionarea de către guvernul indian a 10 aparate C-17, în cadrul unui contract semnat la nivel guvernamental, transmite Moldpres.

Avionul Boeing tip C-17 este conceput pentru a transporta la orice destinaţie material militar, trupe, sau ajutoare umanitare. Acesta este cel mai mare contract militar semnat de India cu un grup american, după ce în 2008 îşi dăduse acordul pentru achiziţionarea a şase aparate Hercules C-130J (962 milioane dolari), iar în ianuarie 2009 a semnat, tot cu Boeing, un contract de 2,1 miliarde dolari pentru cumpărarea a şase aparate de supraveghere maritimă.

3 comentarii

Denali 08-06-2011 - 21:25

Imperialistii astia americani au pacalit si pe indieni, care credeam ca erau mai destepti…

Eu nu stiu de ce india adecis sa cumpere vechituri si rable inmperialiste americane…

urbos 08-06-2011 - 22:46

La juma de pret ie bune.

gogu 09-06-2011 - 08:49

dupa ce-au cumparat rusesti care au cam cazut incearca pe cele americane, ca doar nu sint timpiti sa cumpere ialiene ca romanii

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult