Acasa Top SecretArmata Îngrijorare la Pentagon: China foloseşte tehnologii militare occidentale

Îngrijorare la Pentagon: China foloseşte tehnologii militare occidentale

scris de M.A.
18 afisari

China îşi modernizează forţa militară cu ajutorul tehnologiilor occidentale cu dublă utilizare, potrivit Pentagonului, care se arată îngrijorat şi de activităţile acesteia de spionaj cibernetic.

Pentagon China foloseste tehnologii militare occidentale

Îngrijorare la Pentagon: China foloseste tehnologii militare occidentale

Beijingul „îşi modernizează armata prin integrarea de tehnologii occidentale cu utilizare dublă (în principal din SUA), a afirmat Pentagonul, într-un raport asupra stării armatei chineze. În opinia departamentului american al Apărării, „a profita de achiziţionarea, legală sau ilegală, a unor tehnologii cu utilizare dublă sau ce ar putea fi folosite în scop militar” este un „obiectiv de securitate naţională afişat” de Beijing. Armata americană se teme că „efectul cumulativ al transferurilor tehnologice cu utilizare dublă se traduce printr-o contribuţie substanţială la capacităţile militare” chineze.

Pentagonul îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că producătorii aeronautici occidentali „pot să ajute fără să vrea industria aeronautică militară chineză”, scriu agenţiile de presă internaţionale, preluate de Moldpres. Compania europeană Airbus a deschis o linie de producţie pentru aparatele sale A320 la Tianjin în 2009.

Potrivit raportului, China a recurs de multe ori la spionaj economic cu scopuri militare. „Actorii chinezi sunt cei mai activi şi hotărâţi responsabili din lume din domeniul spionajului economic”, a denunţat Pentagonul, în opinia căruia serviciile de informaţii, dar şi instituţii de cercetare şi companii private sunt implicate în astfel de activităţi.

2 comentarii

BULA 21-05-2012 - 14:42

Capitalistii sunt in stare sa vanda si funia cu care vor fi spanzurati mai tarziu !

Asa a zis taica Lenin. Si asa au facut bogatanii lacomi din Vest, care au mutat in China productia de inalta tehnologie.

ValVerde 21-05-2012 - 15:38

Ihi…si de aia taica Lenin e istoria de succes a omenirii iar capitalistii lacomi au disparut cu desavirsire.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult