Acasa Top SecretArmata INS Tanin – Israelul a primit submarinul construit în Germania VIDEO

INS Tanin – Israelul a primit submarinul construit în Germania VIDEO

scris de M.A.B.
30 afisari

Ceremonia oficială de transmitere către Israel a unui submarin Diesel din clasa Dolphin (Delfin) a avut loc joi, în Germania, la Kiel.

INS Tanin submarin Israel

Submarinul israelian INS Tanin (foto: defense-update.com)

Potrivit ministerului israelian al apărării, submarinul, care a primit joi numele INS Tanin (crocodil, în ebraică), va intra în dotarea Forţelor Navale ale Israelului în 2013, după încheierea testelor tehnice şi de navigaţie.

INS Tanin este al patrulea submarin al Forţelor Navale Israeliene şi una dintre cele mai scumpe achiziţii făcute de armata israeliană. Construirea acestui submarin a presupus costuri de aproximativ 500 de milioane de dolari. Cu toate acestea, guvernul german a subvenţionat o parte a costului de producţie.

Submarin din clasa Dolphin şi cu o lungime de 68 de metri, INS Tanin a fost lansat la apă în luna februarie, la Kiel, după ce a ieşit din halele Howaldtswerke-Deutsche Werft.

“Acest submarin este echipat cu un sistem mixt de propulsie şi este printre cele mai moderne platforme de acest tip din lume. Viitorul comandant va putea alege între propulsia Diesel şi cea electrică atunci când vasul se află la suprafaţa apei”, informau televiziunile germane. În imersiune, propulsia este doar electrică, energia provenind nu ca de obicei de la baterii, ci de la pile de combustie.

De asemenea, s-a speculat că, la bordul acestui submarin, pot fi instalate şi capacităţi care să permită lansarea de arme nucleare. Israelul nu a recunoscut oficial că deţine arme nucleare. Concernul Thyssen Krupp Marine Systems, căruia îi aparţine şi constructorul submarinului, a refuzat să facă orice fel de comentarii, invocând clauzele de confidenţialitate ale contractului.

De asemenea, la sfârşitul lunii martie, presa israeliană anunţa că Israelul intenţionează să mai achizişioneze submarine militare produse în Germania.


33 comentarii

Ciu Huhu 04-05-2012 - 16:34

Te pomenesti ca, cretinii nemti l-au facut cadou, dat gratis evreilor, ptiu!

Ciu Huhu 04-05-2012 - 16:39

E clar, din articol reiese ca handicapatii mintali germani au subventionat constructia acestui sumarin!

digital 04-05-2012 - 17:10

așteptăm,cu interes,când izdraieluții vor achiziționa,Germania,în cazul în care nu au făcut-o,încă!!!
hahaha!

Ciu Huhu 04-05-2012 - 18:13

Un premier al Israelului a zis pe Net ca evreii au cumparat deja Romania, Ungaria, Cehia, Polonia, Manhatten, URMEAZA Germania…!

Ciu Huhu 05-05-2012 - 10:13

Vorba vine ca le-au cumparat, in realitate le-au furat, la furat evreii sint cei mai mari specialisti!

tomi 05-05-2012 - 14:07

Ciu Huhu debil ce esti, fix in paispe ma doare ca nu citesti ce-ti raspund de fapt la provocarile tale antisemite si insultele dezgustatore ce le versi asupra noastra.De fapt tu tot esti cam analfabet; cum ai vrea sa citesti ceva scris la un nivel cu zece clase peste capacitatile tale mintale retarde.Tot ce este contraatac la insultele tale este adresat altora de pe forum sa vada cit esti de dement si cit reuseste de bine un evreu sa te tavaleasca in noroi si sa faca din tine bufonul forumului. ha ha ha…
tomi

Ciu Huhu 05-05-2012 - 18:04

E clar, ai pile la ZIUA, ei taie comentariile mele si lasa raspunsurile tale NEBUNESTI LA ELE, ESTI IN VECII VECIILOR BLESTEMAT, AMIN!!!!!!!!!

Ciu Huhu 05-05-2012 - 18:05

Raspunsul de mai sus e RASPUNS PENTRU SCELERATUL NEBUN TOMI!

PARAIPAN 05-05-2012 - 18:20

dai tare.

tomi 06-05-2012 - 22:03

PARAIPAN,multumesc.si vreau sa-ti spun ca nu ne putem permite sa jucam slab,cu gazul pe jumate sau cu manusi.Alfel mai bine trag un pui de somn sanatos.Nu intervin decit in cazuri grave si cind am inspiratie si-i prind pe frati in ofsaid.
tomi

tomi 06-05-2012 - 01:18

Vezi ca ai un pic de minte.In sfirsit ca ti-ai dat seama de adevar.Si ca sa nu mori prost pot sa-ti spun ca redactia „ziuaveche” se gaseste in TEL AVIV birourile sint tapetate cu bancnote de o suta de dolari si redactorii sint toti evrei de cel putin zece generatii incoace,acesta a fost criteriul de selectie.
tomi

Mache 04-05-2012 - 17:42

Nene autorule sau tanti autoareo.

In Limba Romana, „fuel cells” pe care matale le-ai tradus a la furculision drept „celule de combustibil” se numesc pile de combustie.

Intamplarea face ca pilele de combustie consuma hidrogen si oxigen pentru a produce curent intr-un mod foarte eficient, si apa ca produs secundar. Deci afirmatia ca „nu consuma oxigen” e cel putin pe langa.

In consecinta, azi ai mai aflat ceva ce ti-a scapat in scoala 😉

Sanatate si virtute!

Marius Bâtcă 04-05-2012 - 18:02

mea culpa

Am modificat. Multumesc!

Mache 04-05-2012 - 18:57

Cu placere.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-05-2012 - 18:44

Shabath Shalom from ISRAEL HOLLY LAND ! Binecuvantat sa FIE si cel care ADUCE VESTI bune DOMNUL MARIUS BATCA ! Sa Va aibe DOMNUL DUMNEZEU CEL SFANT in GRIJA si ATENTIA SA ! AMIN !

Ciu Huhu 04-05-2012 - 18:49

Sictir spurcatule!

urbos 04-05-2012 - 19:51

Submarinul se numeste de fapt Zyklon clasa B, ca sa se demonstreze, in numele prieteniei germano-izdraieliene ca a te dezinfecta e un lucru bun si frumos, sa se uite aberatiile despre gazari si alte minciuni.
Te bagi frumos in submarinul Zyclon B, si te simti perfect. Militarii asesazi in piramida, dupa ierarhie, vor da ordine criminale de scufundare a vaselor civile inamice.

Mache 04-05-2012 - 20:22

Asa ti-au spus cand te-au angajat pillot pe torpila de exercitiu? 😉 😉 🙂

BULA 05-05-2012 - 01:22

Ma, tu n-ai auzit de efectul de piramida ? Cica are efecte benefice.

La facultatea la care lucrez eu, o persoana importanta (nu spun cine, ca e jenant) a comandat o cutie de plastic transparent (un fel de ambalaj piramidal) care a costat 40 de dolari, ca sa studieze „efectul de piramida”. In prospectul „aparatului” se spunea ca daca pui o lama de barbierit in interior, se ascute singura, sau daca pui mancare nu se strica.
Anul trecut tehnicianul care avea in gestiune „aparatul”, l-a casat si eu l-am luat de la gunoi, ca sa am dovada prostiei supreme a celor cu care lucrez. In final l-am facut cadou unui coleg (mi-a fost si profesor) care s-a pensionat, ca amintire de la fostul loc de munca.

ValVerde 05-05-2012 - 07:46

Romanii au talent !

BULA 05-05-2012 - 09:05

Asa este, dat tot evreii sunt Number One, ca ei au ridicat bisnita la statutul de cea mai banoasa activitate.

ValVerde 05-05-2012 - 16:32

Bula, tu vezi vreo diferenta de principiu intre un individ care se duce in Germania (de exemplu) si aduce trei suruburi si o bujie pe care le vinde in talcioc si Agro Imoprt-Export a lui Ceausescu care (din cind in cind) aducea portocale din Grecia si le vindea in alimentare?

Mache 05-05-2012 - 16:46

Bula,

Asta inseamna ca trebuie sa invatam de la ei ca sa facem si noi profit.

Zi si tu ce sens are sa invatam de la cei care produc doar pagupe si dezastre? 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-05-2012 - 17:07

@Mache ref. l’aBulicu: Deprinderea de a enerva jigodimea este imprimata adanc in matricea ta biologica, Acusica te IEI de Isoscelul-Retardat care nu are idei multe , dar are un numitor comun: evrei bijnitareala, salariile cadrelor didactice-asigurarile medicale recte CAS,,, Tu chiar esti tanar si nelinistit …daca pe bulache -exx. MDL /Jacoov/duhornicu …il abordezi in sfera NORMALULUI. Este un cretinopat dovedit de el insusi. Profesorul este DE. MENTHA !

BULA 05-05-2012 - 18:04

@ValVerde

Agro Import-Export era intreprindere de stat si profitul rezultat in urma „bisnitei” cu portocale mergea la finantarea spitalelor, invatamantului, industriei, etc. Nu se imbogateau anumiti indivizi (salariile erau intr-o grila) sau o anumita etnie.
Dupa parerea mea, activitatile care aduc bani multi cu munca putina (bisnitareala, camatareala, cultivarea tutunului, fabricarea alcoolului, etc) trebuie sa ramana monopol de stat. Nu sunt de acord nici cu proprietatea privata asupra pamantului. Se poate asigura libertate maxima in domeniile creatiei stiintifice si artistice, dar si acolo trebuie ca veniturile extrem de mari sa fie impozitate suplimentar (pentru se fac in societate, nu in vidul cosmic). Tot ce rezulta din munca personala (fizica sau intelectuala) sa fie socotit „proprietate privata”, dar nu ce se face prin exploatarea unor salariati.

ValVerde 05-05-2012 - 21:04

@Bula

1. Cum definesti „munca putina” ?
Dupa ce criteriu?
2. Nu esti impotriva profitului, dar cum categorisesti profit „mult” sau „putin” ?
Care este in ideea ta profitul just?
3. Tu vrei cooperative agricole de productie. Dar cum le faci eficiente?
4. Daca Statul, ca forma de organizare a societatii, ne reprezinta, cum crezi ca se pot maximaliza intrarile catre stat ? Lasi statul, prin birocratii angajati pe criterii politice sa conduca activitatile economice sau indivizii cu interes nemijlocit in succesul comaniei sa fie la timona iar statul sa taxeze echitabil pe toata lumea? In acest fel, statul devine interesat ca tu sa aduci profit cit mai mare.
5. Cum definesti „exploatarea unor salariati” ?

BULA 06-05-2012 - 10:16

@ValVerde

1. Draga cucoana (ceva imi spune ca ai pasarica, dupa cum te exprimi), este clar ce inseamna „munca putina”. Du-te si tu intr-o fabrica si ai sa vezi ca sunt locuri de munca nasoale, unde nu ai timp nici sa vezi cat e ora si curge transpiratia pe tine, respectiv alte puncte de lucru unde muncitorii „o mermelesc”. Asa este si in societate. Bisnitarii castiga multi bani si muncesc putin. De fapt bisnitarii nu muncesc, sug ca tantarii.

2. Este clar ca profitul se stabileste prin negociere, pe baza cererii si ofertei. Dar profitul trebuie sa ajunga la cei care produc (prin munca proprie, fizica sau intelectuala, nu la speculanti care exploateaza munca altora).

3. Nu este vorba de cooperative de productie (ce spun eu s-a aplicat in Suedia), ci de munca salariata. Capitalismul salbatic, practicat acum in majoritatea tarilor, a dus la un dezechilibru profund, la exploatarea necontrolata a resurselor naturale, la poluare excesiva, la conflicte internationale. Nu e bine ca interesele unor persoane (familii, grupuri) sa fie puse deasupra intereselor generale ale umanitatii.
De ex. marile corporatii care scot profit urias din exploatarea hidrocarburilor, in loc sa dezvolte transportul in comun, prin tractiune electrica, au desfiintat practic calea ferata si au incurajat transportul pe sosele. De asta tot creste nivelul de CO2 din atmosfera.

4. Intr-adevar, statul are multa birocratie, iar birocratia este ca un organism viu, care isi creeaza anticorpi (se apara prin legi pe care si le creeaza singura) si tinde sa se extinda. Ar putea sa fie tinuta in frau doar daca procentul indivizilor inteligenti si onesti ar fi de cel putin 25% (in prezent pare a fi sub 3%). Asta e o mare problema a omenirii, care poate sa duca la extintia civilizatiei.
Dar nici capitalismul actual (monopolist de stat, imperialismul) nu e mai breaz. Nu este normal ca niste tampiti din tata in fiu (de genul celor care conduc acum America), sa detina controlul asupra unor lucruri pe care nu le-au creat ei si pe care nu le inteleg cum functioneaza. Dumneata ai lasa valiza nucleara, sa se joace un maimutoi cu ea ?

Iar birocratie este cat cuprinde si in statele capitaliste actuale (vezi numai cati taie frunze la caini la Bruxelles). A trecut epoca capitalismului „benefic”, in care un inventator iscusit dezvolta o mica firma cu care impingea lumea inainte.

5. Normal ar fi ca din ce produc salariatii, sa li se retina impozit si contributia la asigurari sociale, nu sa mearga o mare parte la patron.
Stii ca un programator nu primeste nici 1/10 din banii rezultati din munca lui (de creatie) ? Ba mai mult, sunt firme care angajeaza programatori pe care ii inchiriaza pe termen limitat (cateva luni) la alte firme care au nevoie de software dedicat (de ex la banci, etc). Programatorul ia 2000 euroi pe luna, iar firma care ii exploateaza incaseaza de zece ori mai multi bani. Adica unii sunt ca ciobanii care mulg oile si le iau lana, sau ca apicultorii. Asta numesc eu exploatare. Omenirea nu trebuie sa accepte asa ceva, daca se respecta. Acum forta de munca este educata, nu da cu barosul.

Cercul 09-05-2012 - 09:01

Bula, gandesti ca un muncitor. Astia cugeta ca doar munca fizica e munca iar aia intelectuala nu.
Comerciantii(bisnitari cum le zici tu) trebuie sa gaseasca clienti care sa doreasca sa cumpere produsul ca sa faca rost de bani si pentru si pentru muncitori.
Daca vrei sa te dispensezi de ei,
Primo: mestereste radioul ala
Secundo: Du-te in bazar si asteapta cumparatori sau mergi pe la usilele cetatenilor si convinge-i sa ti-l cumpere.
Daca nu obtii bani in etapa asta multumeste*te cu statutul de angajat al comerciantului.
Si statul e tot comerciant. Daca tehnicilor nu le place ca statul da banii cum vrea el, n-au decat sa abandoneze tehnica si sa faca o profesiune liberala.
La fel cu programatorii si altii ce lucreaza la productia de bunuri.

BULA 09-05-2012 - 09:46

@Cercul

Tu gandesti ca un bisnitar care se simte amenintat de ideile mele.

Comertul trebuie sa fie monopol de stat. Profitul din comert trebuie sa mearga la infrastructura (spitale si scoli, drumuri, hidrocentrale,, crearea de locuri de munca, etc), nu la niste imputiti de bisnitari care toaca banii prin cazinouri, care isi fac palate acoperite cu aur, care pun de masonerii ca sa isi asigure dominatia permanenta.

BULA 09-05-2012 - 10:21

@Cercul

Dupa cum ne povestesti tu, si tiganii care bisnitaresc vechituri si furaciuni sunt tot intelectuali, pentru ca isi folosesc mintea ca sa gaseasca clienti.

tomi 05-05-2012 - 14:19

Tataie iarasi te-a lovit criza de fiere? Ia tati un Colebil,-ajuta,zau ca merita sa incerci.

PARAIPAN 05-05-2012 - 18:11

Bravos.

Carpa Ciu Huhu 05-05-2012 - 04:13

Toanta viata ai trait din gunoaie si furtisaguri ja. dane , asa santeti voi ma ai furat diode zemmer si mai ai si lampi afumate la minte ,dobiti!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult