Acasa Top SecretArmata INS Vikrant. India lansează primul portavion autohton

INS Vikrant. India lansează primul portavion autohton

scris de M.A.
9 afisari

India urmează să lanseze primul portavion proiectat şi construit în uzinele sale. Oficialii indieni au declarat că lansarea portavionului INS Vikrant va fi „mândria marinei militare indiene”.

INS Vikrant. India lansează primul portavion autohton

INS Vikrant. India lansează primul portavion autohton

Cu o greutate de 40.000 de tone, INS Vikrant a costat aproximativ 3 miliarde de dolari. Odată ce va deveni operaţional, în 2018, portavionul va transporta avioane de luptă de construcţie rusească MIG-29k şi elicoptere Kamov, transmite Rador.

China se dezvoltă şi tinde să devină o putere mondială, iar India nu vrea să rămână mai prejos, subliniază corespondenţii BBC.

3 comentarii

Je 12-08-2013 - 19:26

Nu este autohton.A fost cumparat despuiat de arme si electronica (la fel ca fregatele noastre) si reconditionat si modernizat de rusi.Pretul a depasit de 5 ori estimarile initiale.

ValVerde 12-08-2013 - 22:49

Cred ca le incurci. Asta a fost proiectat si construit in intregime in India.

Salut 12-08-2013 - 21:23

Probabil ca vor avea un milion de probleme, posibil sa nu pluteasca prea mult (sa se hotarasca sau sa fie hotarat brusc sa se scufunde), dar realizarea e remarcabila.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult