Acasa Top SecretArmata Întâlnire Duşa – Michael Fallon la M100 pentru o forţă de reacţie rapidă

Întâlnire Duşa – Michael Fallon la M100 pentru o forţă de reacţie rapidă

scris de D.S.S.
2 afisari

Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, face, luni, o vizita la Bucuresti, in cadrul careia s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta si cu ministrul apararii, Mircea Duşa.
Michael FallonMinistrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a spus, luni, după întâlnirea cu ministrul Mircea Duşa, că Marea Britanie va participa cu trupe în cele două comandamente NATO care vor funcţiona în România, subliniind, totodată, că împărtăşeşte îngrijorarea privind securitatea pe Marea Neagră.
Ministrul român al Apărării, Mircea Duşa, a declarat, după întâlnirea avută, luni dimineaţă, cu omologul său britanic, Michael Fallon, că a discutat cu acesta despre situaţia politico-militară din zonă ca urmare a crizei din Ucraina şi a anexării Crimeei de către Rusia, dar şi despre situaţia de securitate pe Marea Neagră şi despre măsurile care trebuie luate de cele două state pentru a asigura pe Marea Neagră o prezenţă permanentă, prin rotaţie, a capabilităţilor NATO.
Sinteza declaratiilor ministrului Apararii Nationale, Mircea Dusa:
– L-am felicitat pe domnul ministru ca Marea Britanie si-a asumat rolul de natiune-cadru in perioada 2016-2018 privind crearea fortei de reactie rapida.. Si ca Romania va fi prezenta in cadrul acestei capabilitati militare cu capabilitatile care vor rezulta in urma conferintelor de generare a fortei. Tot vizavi de masurile de asigurare pe flancul estic am discutat despe cele doua comandamente care vor fi organizate in Romania, comandamentul de tip F.U. si, sigur, comandamentul la nivel de divizie pe flancul sud-estic. Si domnul ministru m-a asigurat ca militarii britanici vor fi prezenti in ambele comandamente si mai ales in cel de divizie, unde numarul militarilor va fi unul rezonabil din punct de vedere numeric.
Am discutat despre importanta bugetelor apararii, de faptul ca Romania si-a asumat la nivel politic obligatia de a asigura in anii urmatori 2 % din PIB pentru aparare, pentru a asigura modernizarea si inzestrarea armatei.
Am apreciat si i-am multumit domnului ministru pentru prezenta militarilor Marii Britanii, dar si prezenta la exercitiile de amploare pe care le organizam in 2015.”

foto Eugen Mihai

foto Eugen Mihai

Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, la sediul MApN:
– „Profit de aceasta ocazie sa salut decizia Romaniei de a creste bugetul Apararii cu 2% din PIB in anii urmatori. Si in al doilea rand, sa avem o forta de reactie rapida, care sa-si merite cu adevarat numele. I-am promis domnului ministru ca vom fi prezenti cu trupe in cele doua comandamente care vor fi stabilite pe teritoriul dumneavoastra.
De asemenea, am impartasit ingrijorarea pe care Romania o are in ceea ce priveste securitatea Marii Negre.
Vreau de asemenea sa va spun ca in legatura cu sistemul de aparare antiracheta, este unul defensiv, asa cum ii spune si numele, la fel cum este si alianta NATO, alianta defensiva, avem dreptul sa ne aparam in acest format.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult