Acasa Top SecretArmata Întoarcerea Dragonilor- precizări care nu precizează nimic

Întoarcerea Dragonilor- precizări care nu precizează nimic

scris de Marin Neacșu
27 afisari

 

Motto (c) : „Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă,
Noi luptăm  prin ţări străine, dar la noi nu are cine

Prolog
În data de 24.02.3015 în completare la articolul meu „Concluzii la Concluziile unor Comisii ale MApN „ vizând modul în care MApN tratează pensionarii militari, am postat şi un scurt fragment dintr-un articol ce îmi fusese semnalat în comentariu, vizavi de întoarcerea militarilor B. 118 Infanterie din Afganistan şi ”grija„ cu care fuseseră întâmpinaţi şi trataţi de către conducerea MApN, aceştia fiind trimişi la „odihnă” ca la inundaţii, „milităreşte” ar spune unii, pe podelele unei săli de sport.

militari romania afganistanDupă ce am postat această informaţie la mine pe pagină şi pe reţelele de socializare, a apărut şi un comunicat al MApN, cu nr 57, ca şi ordonanţa (tristă coincidenţă) în care conducerea ministerului se … explică:
Iată fragmentul postat de mine şi explicaţiile care au urmat:
“Dar ca să nu creadă cineva că cei din conducerea armatei au ce au cu pensionarii militari, ia citiţi şi vedeţi cum se poartă conducerea armatei cu militarii întorşi din Afganistan. Dau doar un citat din articolul apărut în Gazeta de Cluj .
„Astfel, in 21 februarie, aproape de miezul noptii, avionul care a adus din Afganistan peste 150 de Dragoni Transilvani a aterizat pe Baza Aeriana 90 Otopeni. La sosire insa, acestia nu au avut parte de o primire asa cum se cuvine si cum vedem in filmuletele postate pe internet de militarii americani, ci dimpotriva, s-au lovit inca din primul moment in care au pasit pe pamant romanesc de prostia si dovada de „barbatie” pe care cred ca o au cei care din motive neintelese de nimeni, inca se mai afla in varful Armatei Romane. Cum avionul Hercules care urma sa-i aduca de la Bucuresti la Campia Turzii decola abia a doua zi dimineata, militarii au fost dusi pentru a-si petrece noaptea intr-o sala de sport din Otopeni, fara paturi, apa sau mancare. Timp de peste sase ore, „dragonii” intorsi de pe frontul de lupta au dormit direct pe podea, folosindu-si ranitele pe post de perne. Urmeaza ca la inceputul lunii martie, in Dej, sa aiba loc festivitatea oficiala de intoarcere a militarilor din Afganistan, festivitate in care cei care le-au pregatit primirea din Otopeni sa se laude si sa culeaga roadele misiunii indeplinite de Dragonii Transilvani in Afganistan” a punctat jurnalistul Alex Prunean, care până nu de mult a fost și el pe câmpul militar alături de Dragonii Transilvani.”
Ce mai e de comentat? Un singur lucru: în goana lor după aprecieri din partea Licuriciului, şefii armatei, şi cel militar şi cel civil întorc spatele militarilor români oriunde ar fi ei. Ce spuneţi despre asta domnule Ciucă, aşa vă respectaţi colegii ? Să nu cereţi respect, că veţi primi exact ceea ce daţi!Aveam pretenţii. Încep să nu mai am.
Un răspuns de doi bani
„Nr. 57
24 februarie 2016
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro
PRECIZĂRI
Referitor la articolele apărute astăzi, despre repatrierea militarilor Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”, Secţia presă a M.Ap.N. face următoarele precizări:
Activitatea de repatriere din Afganistan a personalului Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei a fost planificată în perioada 7 februarie – 3 martie, cu aeronave C-17 Globe Master III puse la dispoziţie de NATO prin programul Strategic Airlift Capability. Acest tip de aeronavă operează numai pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti.
La data de 21 februarie au fost repatriaţi 152 de militari, majoritatea de la Batalionul 811 Infanterie din Dej. Aeronava C-17 Globe Master III a aterizat la Bucureşti în jurul orei 24.00.
Având în vedere distanţa mare între Bucureşti şi localitatea de dislocare – Dej, Statul Major al Forţelor Terestre a solicitat sprijinul pentru transportarea militarilor cu o aeronavă a Forţelor Aeriene.
Conform procedurilor, deplasarea militarilor de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” până la Baza 90 Transport Aerian a fost efectuată cu autobuze, concomitent cu descărcarea materialelor şi echipamentelor. Acestea au ajuns la aerodromul militar în jurul orei 1.00, unde au fost verificate de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră şi ai Poliţiei Militare, activitate ce a durat circa două ore. Paletizarea celor aproximativ şapte tone de materiale, pentru a fi încărcate în avionul C-130 Hercules care urma să le transporte la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, a început după ora 3.00.
Militarii au aşteptat paletizarea materialelor într-o facilitate a Bazei 90 Transport Aerian, folosită ca sală de sport, având în vedere că durata dintre zboruri a fost prea scurtă pentru cazarea lor într-un spaţiu special destinat.
Primul zbor (cu 53 de militari la bord) spre Câmpia Turzii s-a desfăşurat între orele 6.15 – 7.00, iar al doilea (cu 50 de militari la bord) în intervalul orar 8.30 – 9.15.
Aspectele administrative privind defluirea efectivelor în garnizoanele de dislocare au fost stabilite, de comun acord, între cele două categorii de forţe (SMFT şi SMFA).
Secţia presă /M.Ap.N.

Paradoxul armatei române
Nu ştiu, să fiu sincer, de ce a mai fost nevoie de aceste precizări, care nu fac altceva decât să confirme, într-o formă mai blândă, nişte neajunsuri, o lipsă de organizare şi grijă a conducerii ministerului faţă de militarii români întorşi dintr-o misiune. Îmi amintesc că acum un an şi ceva scriam despre alţi militari, cei din Craiova parcă, ce fuseseră repatriaţi separat de bagajele lor şi obligaţi apoi să aştepte zile întregi pentru a fi în stare să îşi ridice efectele. Probabil încercând să evite aceleaşi critici, MApN a adus –după cum se vede în comunicat tot harnaşamentul, odată cu militarii, dar a acordat mai multă grijă materialelor decât oamenilor. Unii ar spune că sunt cusurgiu, că nu îmi convine nici aşa nici aşa, dar eu spun că cei din conducerea armatei sunt incapabili şi absolut indiferenţi la soarta militarilor, că nu depun nici un efort pentru a face viaţa acestora suportabilă, că dacă ar fi fost vorba de o delegaţie a ARMATEI PARLAMENTULUI României s-ar fi găsit şi resurse financiare şi posibilităţi de transport, şi autobuze, şi avioane tot ce era nevoie pentru cazarea sau transportul acestora, dar pentru miiltari nu este posibil deşi aceştia fac ţării o imagine mult mai bună decât toţi parlamentarii. Se ştia de sosirea militarilor, se ştia ce comportă această defluire, se ştia şi la ce oră ajung, şi ce necesită ş ce probleme au şi ce ar trebui făcut şi asigurat, dar s-a spus ”lasă-i bă că sunt învăţaţi să fie trataţi ca vitele, nu e prima oară când îi primim aşa, cui îi pasă, şi aşa nu au ce face.“

Asta este orientarea asta este optica celor din conducerea armatei, aşa îşi tratează armata română militarii. Pe undeva asta merităm atâta vreme cât asistăm pasivi la toate aceste rele tratamente adresate militarilor armatei. De fapt cine mai are nevoie de ei? Ei se duc şi luptă pentru drepturile altor state, de aceea civilii îi numesc mercenar iar nouă nu ne place, noi spunem ceva de art 5 şi de obligaţiile noastre ca ţară membră NATO, în timp ce graniţele ţării sunt apărate de lefegii tocmiţi de ţară dar impuşi de NATO. Nu este un paradox care ar trebui să dea de gândit? Soldaţii noştri mor prin Afganistan apărând drepturi iar ai altor ţări vin să apere România(e adevărat, de un inamic ipotetic dar întărâtat permanent) pentru că noi nu avem cu cine şi cu ce.  Ce aţi făcut cu armata României?
Cine dă răspus la această situaţie tragicomică?
 Nu vă faceţi iluzii
Eu sunt sigur că atunci când va izbucni un conflict cu Rusia, aşa cum a izbucnit în Siria, soldaţii care acum au venit să se “exerciteze” prin rotaţie la graniţa de Est a României, adică să bage băţul prin gard, vor pleca acasă, că nu vor avea mandat pentru a lupta, ei sunt veniţi la oha, ca Simona la Doha, doar pentru plimbare,  la luptă vom lupta tot noi, cel puţin până ce NATO va realiza că România nu mai există, au murit şi cei care nu voiau să moară şi România este un freeland numai bun de stăpânit. Nu mă credeţi?
Ia vedeţi ce s-a întâmplat în Siria, cum a întărâtat SUA pe ieniceri şi akingii să provoace Rusia, să doboare avioane, apoi să invadeze ei cerul Greciei, ca în final să ameninţe cu invazie terestră. Ce a urmat? SUA tace, turcii stau cu un picior în Siria, iar americanii fac alegeri nu au timp de războaiele altora.

Fă-te că comunici Mihnea !
În fond, comunicatul nu explică nimic, dar absolut nimic, dar probabil iritaţi de articolul apărut în Cluj şi la Dej şi de “imaginea mizerabilă” pe care mărimile lor o fac României vizavi de grija faţă de veteranii armatei, conducerea armatei a decis să dea o replică “viguroasă” printr-un comunicat care nici nu contrazice nici nu explică cele spuse în Dejanul Dej sau în Radical de Cluj, ci doar reformulează pe un ton neutru, cele întâmplate, ca şi când conducerea armatei chiar nu ar fi avut ce să facă, a căzut bomba atomică peste ei şi nu au avut scut anti-bombă.
Acest comunicat, ca şi cel referitor la vizita comisarilor la pensionari, este sublim prin inutilitatea sa, pentru că nu spune nimic, dar arată că “au făcut ceva” au “contracarat” articolele “denigratoare” la adresa conducerii armatei, deci s-au “acoperit”. Nu vreau să spun cu ce, dar da, s-au cam acoperit.
Probabil că ministerul nu a avut bani să închirieze câteva autocare să îi ducă pe oameni acasă, a trebuit să îi lase să aştepte într-un loc total neamenajat fără a le oferi nici măcar un ceai, fără paturi, fără saltele, fără nimic, trimişi acolo cum se transportau pe vremuri părinţii lor în bou-vagon, în timp ce la sfârşitul anului conducerea ministerului se lăuda că a suplimentat bugetul apărării. Da, l-a suplimentat pentru a putea asigura bazele militare străine şi trimiterea militarilor în teatrele de operaţii, căci în ceea ce priveşte soarta şi nivelui de trai al militarilor în ţară, se poate vedea în fotografiile pe care le-a postat “Dejeanul”.
Pentru comisarii care au circulat inutil prin 18 garnizoane s-au găsit bani de transport şi cazare, dar pentru cei 150 de militari nu s-au găsit 5 autocare care să-i transporte în condiţii civilizate şi binemeritate acasă şi nici 50 litri de ceai. Asta este grija conducerii armatei faţă de militarii ei. Să mai vorbim de modul în care sunt întâmpinaţi militarii americani, germani, britanici la întoarcerea din misiune?
Aşteptaţi să vedeţi cum vor fi întâmpinaţi cei care vor veni să bage bătul prin gardul de la graniţa de răsărit şi apoi faceţi comparaţia.
Aşteptaţi să vedeţi cum vor fi primiţi şi cum sunt cazaţi şi plătiţi refugiaţii trimişi de doamna Merkel şi apoi să faceţi comparaţie.
Nici nu mai comentez inutilele detalii din comunicat, privind orele când au sosit militarii, cum au fost întâmpinaţi de poliţia de frontieră, cum au conclucrat conducerile SMFT şi SMFA, despre distanţa dintre Bucureşti şi Dej ca şi cum ne-am fi aflat în Australia, pentru că sunt detalii absolut inutile care dovedesc nu doar lipsa de înţelegere totală a mesajului şi indignării noastre ci şi o reavoinţă incredibilă. Dacă s-ar fi vărsat toată palinca trimisă de la Dej la Bucureşti de-a lungul anilor pe drum, acuma ar fi plecat militarii acasă cu vaporul.
RUŞINE CONDUCERII ARMATEI ROMÂNE!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult