Acasa Top SecretArmata Iranul a lansat 14 rachete balistice

Iranul a lansat 14 rachete balistice

scris de M.A.
4 afisari

Iranul a lansat marţi dimineaţa 14 rachete balistice de diferite tipuri cu rază scurtă şi medie de acţiune, în cadrul manevrelor defensive lansate luni de corpul Gardienilor Revoluţiei, Pasdaran, armata ideologică a regimului islamic de la Teheran, a anunţat postul public de televiziune.

Rachete Iran

Pasdaran, care controlează programul de rachete iranian, a lansat o rachetă cu rază medie de acţiune de tip „Ghadr” (1.800 kilometri) şi încă 13 modele cu rază scurtă de acţiune: Zelzal (400 kilometri), Shahab 1 şi Shahab 2 (300-500 kilometri), a anunţat generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul forţelor aeriene ale Pasdaran, transmite Agerpres.

Ghadr, care teoretic poate lovi Israelul şi baze americane în Orientul Mijlociu, este o versiune îmbunătăţită a rachetei cu carburant lichid Shahab-3, inspirată de modelul nord-coreean Nodong. Shahab 1 şi 2 şi Zelzal sunt derivate ale fostei rachete sovietice Scud.

Autorităţile de la Teheran au anunţat că manevrele care au început luni nu sunt o ameninţare pentru niciun stat şi conţin un mesaj de pace şi prietenie faţă de ţările din regiune.

3 comentarii

Murphy 28-06-2011 - 21:02

Stimate Dle autor. Am impresia ca ai fost coleg de armata cu ministrul apararii(Dl IZMANA) altfel nu-mi explic faptul ca nu stii ce e aia o racheta balistica. Ar fi trebuit sa spui printre altele ca Iranul a lansat mai multe rachete tactice si una sau doua cu bataie mai lunga. Mai documentativa!!!!!!!!!!

TOM Cc 28-06-2011 - 21:22

Corect !!

Marius Bâtcă 29-06-2011 - 11:22

Domnilor Murphy si TOM Cc, sunteti intr-o grava eroare. Asa ca o sa incerc sa va lamuresc cu exemple.
1.Potrivit ANCEX (vezi Buletinul Neproliferarii din 2009), avem urmatoarea clasificare a rachetelor balistice:
-Rachete intercontinentale şi/sau balistice lansate de pe submarin (raza mai mare de 5500 km);
-Rachete balistice cu rază intermediară (3000-5500 km);
-Rachete balistice cu rază medie (1000-3000 km);
-Rachete balistice cu rază scurtă (70-1000 km).

2.De asemenea, pentru edificare, va recomand sa studiati si acest link (include clasificarea si descrierea rachetelor balistice iraniene, inclusiv cele mentionate in articol):
missilethreat.com/missilesoftheworld/

3.Tind sa cred ca nu aveti nici in clin nici in maneca, cu domeniul militar.
SAU
Aveti ceva cunostinte, dar foarte vagi. Faptul ca vorbiti despre “rachete tactice”, ma poate duce cu gandul ca sunteti familiarizat cu sistemul de clasificare sovietic. Unde avem:
-Rachete strategice (raza de peste 1000 km);
-Rachete operativ-strategice (raza de 500-1000 km);
-Rachete operative (raza de 300- 500 km);
-Rachete operativ-tactice (raza de 50- 300 km);
-Rachete tactice (raza de pana la 50 km).
De asemenea, o clasificare similara putea fi intalnita si in Armata Romana, inainte de 1989. Potrivit Lexiconului Militar (Editura Militara 1980), dupa raza de actiune, rachetele sunt: tactice, operativ-tactice si strategice)
In consecinta mai DOCUMENTATI-VA!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult