Acasa Top SecretArmata Iranul a prezentat rachetele balistice Sejil şi Ghadr

Iranul a prezentat rachetele balistice Sejil şi Ghadr

scris de D.S.S.
3 afisari

Forţele armate iraniene au prezentat, duminică, 30 de rachete balistice de tip Sejil şi Ghadr care ar avea o rază de acţiune de 2.000 de kilometri, în cadrul paradei lor militare anuale.

Douăsprezece rachete Sejil şi 18 rachete Ghadr ce folosesc combustibil solid au fost prezentate la parada militară din capitală. Aceasta este pentru prima dată când Iranul prezintă un număr atât de mare de rachete balistice care, teoretic, sunt capabil să ajungă în Israel dar şi la bazele militare americane din regiune.

14 comentarii

digital 22-09-2013 - 18:52

hai tomi, ce dreq faci că-ți amenință ăștia castraveții!
acu lucrezi la gena dovlecilor?!

tomi 23-09-2013 - 01:19

Degetel, hai sa nu te las sa te bucuri prea mult, cele 30 de rachete de carton prezentate de presa iraniana cu mult fast, sint capabile sa transporte 50 kg de material activ, daca sti cumva ce este aceea cap focos. Cu material conventional pot sa darime o casa cu cel mult doua etaje. Alt gen de focos nu vor indrazni sa puna, nu chimic, nu biologic si nu radioactiv murdar, acestea fiind deocamdata singurele lor posibilitati. In cazul ca lanseaza un singur cap neconventional, in doua ore Iranul va fi un mare desert radioactiv, si cei de la Hirosima ar zice ca ei au fost norocosi fata de ce ar ramine din Iran. Acum sa ma ierti ca ti-am stricat noaptea si bucuria ta a fost clar specifica unuia care nu a vazut in viata lui o racheta balistica si nu are habar cu ce furculita se consuma acest meniu. Asa in continuare, materialul combustibil al motorului rachetei fiind de tipul solid, dupa propriile lor afirmatii, are o perioada de viata intre 10-15 ani dupa care nu mai prezinta incredere si trebuieste inlocuit. La nivelul lor de embargo de cel putin 10 ani, nu au mai avut posibilitati sa-si fabrice motoare de rezerva, dearece acel combustibil solid nu se vinde la alimentara si cele 20 de tone necesare unui motor care sa parcurga 2000 de km este exclus de a mai fi in posibilitatile lor de productie. Riscul unui motor cu combustibil solid vechi este distractiv, poate sa ajunga la jumatatea traseului stabilit, precizie zero, motorul se poate stinge in orice moment de la lansare si poate fi haios sa cada chiar peste Teheran. Ei degetel imbecil acum mars la patut, acolo cu Joiana ta in grajd si poti sa i-o si sugi daca vrei. Oricum vei avea o noapte grea, cu multe semne de intrebare.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-09-2013 - 01:23

????????????????

tomi 23-09-2013 - 01:42

Ma kara haver? Lo evanti otha. Ve adaiin ani mehake le tsuva le miktav harison seli.
Parpanghel, sper ca nu ma faci de ris. Pe vremuri parca stiai ivrit si mai ziceai ca ma astepti la beit hakneset la Arad. Sti, am fost acolo in julie dar nu am bagat de seama sa te vad. Desigur ca scriu in ivrit in litere latine ca Babylon sau Google nu traduc in romaneste doar cu litere ebraice?????????? Daca nu ti-ai schimbat infatisarea vei putea sa intelegi fara probleme ce am scris, si desigur poti sa-mi raspunzi la fel. Cred ca ma intelegi de ce si nici nu te superi.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-09-2013 - 01:54

Esti intro ushoara,confuzie,!Nu stiu decat cateva cuvinte in ivrit, si intradevar textele scrise in caractere latine ,nu se pot traduce.
Eu sant acelasi , dar am pretentia ca prietenii mei sa fie oameni seriosi.
Am avut rugamintea ,ca tu sa ma inviti la Sinagoga, in rest sa sti ca amavut curiozitatea sa te vad, si daca nu ma insel te-am vazut. Erai imbracat lejer cu haine de marca de culoare inchisa, insa sandalele m-au dezamagit.
….

tomi 23-09-2013 - 02:14

Gresit Parpanghel, gresit, eram intr-o jaketa gen pescaresc sau foto marca BETA, de culoare bej deschisa, sandale nu port niciodata, nu le suport, pantalonii erau Lewy vernil, iar pantofii nei preferati sint semisport tot de culoare deschisa, Jaketele gen pescaresc cu multe buzunare sint intotdeauna cele ce le imbrac cind plec in strainatate, am loc suficient de scule marunte ca un soker electric de 200.000 v, un balonas de gaz piper, si o lanterna meg-lite led xl200, jucarii de care nu ma lipsesc niciodata intre straini.
Deci ai vazut pe altcineva, iar eu stateam linga unchiul meu, profesorul de rusa de la Pedagogic.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-09-2013 - 02:19

Daca este asa, m-am inselat, si i-mi cer scuze, te-am confundat , probabil era altcineva, in special ca avea pe haine inscrisuri in ivrit, si sandalele erau clasice din ISRAEL.
M-am inselat , i-mi cer scuze !

BULA 23-09-2013 - 08:03

@ Tomi&Parpanghel

Ce faceti ma cand va intalniti la sinagoga, va dati mari cu cati bani ati smecherit in anul precedent ? Ca de altceva nu sunteti buni.

Antibasistul 23-09-2013 - 04:07

Iranienii vor expedia rachetele, catre Israel, pe calea aerului, inaintea termenului de expirare, a combustibilului, DISTRACȚIE PLACUTA, Tomi!

andra 22-09-2013 - 19:47

Tomi stie ca daca vrei pace te pregatesti de razboi.

digital 22-09-2013 - 20:28

aha!
tomi tocmai dă cu var, în spate la privată, dacă nu știai!

tomi 23-09-2013 - 01:45

Degetel, ce-i tataie te-ai facut comerciant de var si vrei sa-mi vinzi citeva bidoane de faci asa reclama?

BULA 23-09-2013 - 08:06

Vreti sa muriti si sa sapati de acum gropile. Sa va faceti si pomenile din timpul vietii, cum se obisnuieste prin Oltenia.

puiu 22-09-2013 - 21:09

bravo lor ne ar trebui si noua vrea 100 bucati ca noi nu sintem in stare sa facem asa ceva

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult