Acasa Top SecretArmata Iranul a prezentat sistemul de rachete Talash-3 și 2 tipuri de radare

Iranul a prezentat sistemul de rachete Talash-3 și 2 tipuri de radare

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Iranul a prezentat marți, 2 septembrie, douǎ tipuri de radare  și un nou sistem de rachete sol-aer care ȋși propun sǎ ȋmbunǎtǎțeascǎ capacitatea de apărare a ţării.

Iranul a prezentat sistemul de rachete Talash-3 și 2 tipuri de radare (foto:globalmiliratyreview.com)

Iranul a prezentat sistemul de rachete Talash-3 și 2 tipuri de radare (foto:globalmiliratyreview.com)

Comandantul unităţii Khatam-ol Anbia (care are drept scop apǎrarea țǎrii), generalul Farzad Esmaili a spus despre noul sistem de rachete Talash-3 cǎ „este capabil să atingă ţinte la (…) altitudine foarte mare”, explicȃnd cǎ „Sistemul Talash-1 este destinat pentru altitudine mică şi Talash-2 pentru altitudine medie”, fără să furnizeze detalii tehnice. General a ținut sǎ precizeze cǎ  Iranul nu mai ia în calcul sistemul de rachete sol-aer S-300 pe care ruşii ar fi trebuit să i-l furnizeze înainte de suspendarea livrării din cauza programului nuclear controversat al Teheranului.

Contractul de livrare de rachete de tip S-300, ȋncheiat cu Moscova ȋn 2007 a fost anulat ȋn 2010 de cǎtre Rusia în baza aplicării unei rezoluţii ONU. Potrivit meidafax, valoarea contractului era de 800 de milioane de dolari, iar  Iranul a solicitat despăgubiri pentru anularea acestuia.

Generalul Farzad Esmaili a vorbit și despre cele douǎ sistem de radare noi testate. Astfel, Arash-2, este capabil să detecteze avioane fără pilot în miniatură pe o distanţă de 50 de kilometri, ȋn vreme ce Kayhan este destinat să detecteze rachete şi avioane fără pilot. Iranul a dezvoltat în ultimii ani un important program balistic şi un altul pentru producerea diferitor tipuri de avioane fără pilot, în special aparate de atac. SUA şi-au exprimat de mai multe ori îngrijorările în legătură cu aceste două programe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult