Acasa Top SecretArmata Iranul cere Rusiei despăgubiri de 4 miliarde de dolari

Iranul cere Rusiei despăgubiri de 4 miliarde de dolari

scris de M.A.
32 afisari

Ministerul apărării de la Teheran şi compania iraniană Aerospace Industries Organization revendică de la întreprinderea rusă responsabilă cu exportul de armament Rosoboronexport despăgubiri în valoare de aproape 4 miliarde de dolari pentru rezilierea unor contracte privind achiziţionarea de armament rusesc.

Iranul cere Rusiei despăgubiri de 4 miliarde de dolari

Iranul cere Rusiei despăgubiri de 4 miliarde de dolari (foto: rt.com)

Plângerea depusă la Centrul de arbitraj comercial internaţional de la Geneva pentru neîndeplinirea contractelor a fost depusă pe 13 aprilie 2011, Teheranul cerând plata unei daune de 3,98 miliarde de dolari, se arată în raportul anual al Rosoboronexport, publicat joi, transmite Moldpres. În document se precizează că instanţa nu a fixat o dată pentru judecarea acestui caz.

Presa a scris anterior că Iranul a solicitat fie ca Rusia să-şi îndeplinească obligaţiile contractuale vizând livrarea rachetelor S-300, fie să achite daune. Experţii susţin, însă, că sunt slabe şanse ca cererea să fie satisfăcută.

„Nu este exclus că acest caz nici nu va fi examinat, întrucît îndeplinirea contractului a fost sistată ca urmare a impunerii unor sancţiuni internaţionale, care prevedeau interdicţia de a livra armament Iranului. Rusia, după cum se ştie, a anunţat oficial că anulează contractul privind S-300 şi returnează avansul primit, în sumă de 166,8 milioane de dolari”, au declarat surse responsabile de exportul tehnicii militare, citate de Interfax. Moscova şi Teheranul au semnat contractul vizînd livrarea unor sisteme de rachete S-300 în 2007. Potrivit unor date neoficiale, valoarea acestuia era de 800 de milioane de dolari.

2 comentarii

pathfinder 06-07-2012 - 18:07

Ce inteleg eu e ca de fapt Rusia a livrat rachetele si Iranul le-a primit dar trebuie sa se planga de ochii lumii ca sa nu strice imaginea prietenilor rusi.
Asta daca incercam „logica” ruseasca.
Uf uf uf.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult