Acasa Top SecretArmata Iranul si-a testat rachetele

Iranul si-a testat rachetele

scris de D.S.S.
6 afisari

Iranul a efectuat sâmbătă tiruri de încercare cu rachete cu rază lungă de acţiune în timpul unui exerciţiu naval din Golf, informează agenţia de ştiri semioficială Fars, după o ameninţare a Teheranului de a bloca strâmtoarea Ormuz dacă Occidentul va impune sancţiuni asupra exporturilor sale de petrol.

Exerciţiul tactic de zece zile din Golf a început săptămâna trecută, în contextul în care Iranul încearcă să-şi arate determinarea de a contracara orice atac venit din partea unor duşmani ca Israel sau SUA.
‘Iranul a efectuat tiruri de încercare cu rachete, printre care şi cu rază lungă de acţiune, în Golful Persic’, informează Fars.
Teheranul a ameninţat marţi că va stopa fluxul de petrol prin strâmtoarea Ormuz dacă va deveni ţinta unui embargo petrolier din cauza programului său nuclear controversat, decizie care ar putea declanşa o dispută militară cu ţările dependente de petrolul din Golf, comentează Reuters.
Tensiunile cu Occidentul au luat amploare după ce Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a informat la 8 noiembrie că Iranul a lucrat la proiectarea unei bombe atomice şi că este posibil să continue cercetările în acest sens.
Iranul neagă aceste acuzaţii şi susţine că are nevoie de tehnologia nucleară pentru a obţine electricitate şi a satisface cererea internă în creştere.
În timpul manevrelor militare din 2009, Iranul a efectuat tiruri de încercare cu rachetele sale sol-sol Shahab-3, despre care s-a spus că ar fi capabile să lovească Israelul şi baze ale SUA din Orientul Mijlociu.
Washingtonul şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa arsenalului deţinut de Teheran, din care fac parte racheta strategică Shahab-3 cu o rază de acţiune de până la 1.000 km, proiectilul Ghadr-1 cu o rază de acţiune de 1.600 km şi o variantă a Shahab-3 cunoscută sub numele de Sajjil-2, care ar putea ajunge până la 2.400 km distanţă.
Media iraniene au precizat că exerciţiul naval din acest an diferă de cele din alţi ani prin ‘mărimea zonei de acţiune şi echipamentul militar şi tacticile care sunt utilizate’

11 comentarii

BULA 31-12-2011 - 13:29

Ce aveti domnilor cu Iranul, de ii cautati tot timpul motive de scandal ? Adica Iranul nu e tara libera si independenta, cum era si Romania inainte de ’90, sa faca ce arme doreste ?
Sa faca si mama rachetelor, daca are cu ce !

cozmin 31-12-2011 - 21:26

….si sa cada in capul tau mic si irational,analfabetule!

Ciu Huhu 31-12-2011 - 22:40

Toate postarile tale spun ca tu esti adevaratul analfabet!

BULA 01-01-2012 - 06:10

Rachetele iranienilor sunt facute in scop defensiv. Daca nu e atacat, le tine in conservare pana le vine termenul de casare.
Ai inteles, mai animalule ?

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 01-01-2012 - 06:45

Si dupa minciutza ta , functioneaza sa imprastie doar confetti ! Si nu te vor praji ca doare Deveselie de Craiova este de la …cer pina la pamant esti !

BULA 01-01-2012 - 08:28

Schimba stilul de scriere pe net, ca esti enervant, ba ciudatule.

Romania nu are nimic de impartit cu Iranul si nu are de ce sa se teama de rachetele iranienilor. Asta daca nu este impinsa de americani sa faca tampenii.

Iar rachetele de la Deveselu au treaba cu Rusia, nu cu Iranul.

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 01-01-2012 - 11:52

CREE(s)TINE ! Aberatiile scoase din cutia ta craniana exhala a imbecilism . Am mai incercat sa explic da la tine combinatia intre gena askenazim (a carui purtator te pretinzi) si cu cea autohtona si a carui grupa sanguina este deobicei 0 in cazul de fost dezastruoasa ! O exemplifici asta in mod repetat , cotidian si daca apare un leit-motiv privind sistemul de asigurari medicale in RO. ,restul este clasic oltenesc ( cu batutul in ape tulburi, dar daca prinzi si tu …un pestisor sa-l afumi si sarat cu rahatul de muste si mamaliga) …Astea sant pretentii de intelectual cu titlu universitar , conteatatar al unui titan al gandiri cum este Puric, ma’h …paduche !

BULA 01-01-2012 - 12:44

Esti facut din diplome, daca le ai dupa cum pretinzi, dar ai IQ-ul sub 50. Esti si ofticos cand vezi ca altii iti sunt superiori. Sa nu mai iesi pe forumuri, ca te vede lumea cat esti de limitat in gandire. Si sa scrii corect, ca asta e prima dovada a intelectualitatii tale.

albu 02-01-2012 - 20:59

VORBESTI MULT SI NU SPUI NIMIC! PROBA DE ACEFAL, ASTA ESTI!

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 01-01-2012 - 14:06

Cu …I.Q m-ai prins intradevar, dupa o depunctare de 2 puncte datorita unei ezitari la nivelul vitezei de raspuns, am ramas cu 169(unasutasasezeci si noua) PUNCTE !Scru,pulosule !

albu 02-01-2012 - 20:56

TI-AU TRAS-O USA LA BOULANGERIE SI AI DEVENIT EXCITAT? PARIEZI PE CAII MORTI GLOABHA!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult