Acasa Top SecretArmata Israelienii vor serviciu militar pentru evreii ultraortodocşi

Israelienii vor serviciu militar pentru evreii ultraortodocşi

scris de D.S.S.
45 afisari

Mii de israelieni au manifestat sâmbătă seară la Tel Aviv pentru a cere serviciu militar pentru toţi cetăţenii, inclusiv pentru evreii ultraortodocşi care sunt scutiţi, o problemă care provoacă tensiuni în cadrul coaliţiei guvernamentale conduse de Benjamin Netanyahu, a constatat un corespondent al AFP aflat la faţa locului.
Poliţia a anunţat că la protest au participat ‘cel puţin 10.000‘ de persoane, în timp ce organizatorii au avansat un număr de trei ori mai mare. Manifestanţii, care s-au adunat în faţa Muzeului de Artă din Tel Aviv, purtau pancarte pe care se putea citi ‘Sătui să fim luaţi de proşti‘ şi ‘Un popor = o recrutare‘.

Potrivit forţelor de ordine, nu a fost semnalat niciun incident. Preşedintele unei comisii parlamentare, deputatul centrist Yohanan Plesner, a propus în cursul acestei săptămâni recrutarea obligatorie pentru evreii ultraortodocşi şi serviciul civil pentru minoritatea arabă, două categorii care până în prezent erau exceptate de la obligaţiile militare. Serviciul militar obligatoriu este de trei ani pentru bărbaţi şi doi ani pentru femei.
‘Avem datoria să întocmim o nouă lege privind recrutarea, în lipsa căreia circa 60.000 de tineri evrei ortodocşi ar fi consideraţi dezertori cu începere de la 1 august’, a subliniat Plessner. El a făcut aluzie la ‘Legea Tal‘ care scuteşte de facto de serviciul militar pe evreii ultraortodocşi şi minoritatea arabă, considerată anticonstituţională de către Curtea Supremă şi care trebuie înlocuită până la 31 iulie.

Potrivit sondajelor, recomandările comisiei Plessner răspund dorinţelor imensei majorităţi a israelienilor, şocaţi de inegalitatea în faţa serviciului militar. Premierul de dreapta, Benjamin Netanyahu, ezită însă, în pofida unei majorităţi parlamentare foarte confortabile (94 de deputaţi din totalul de 120), să ajungă la o confruntare cu aliaţii săi tradiţionali, partidul religios sefard Shas (11 deputaţi) şi Iudaismul Unificat al Torei (ashkenazi, 5 deputaţi).

Partidul său, Likud (dreapta naţionalistă), urmează să dezbată duminică propunerile avansate de comisia Plessner pentru a încerca să evite o criză politică. Vicepremierul Shaul Mofaz, liderul partidului de centru Kadima, prezent sâmbătă la manifestaţiile de la Tel Aviv, l-a avertizat pe Netanyahu să adopte recomandările cu privire la recrutarea ultraortodocşilor, în caz contrar ameninţând că părăseşte guvernul.

13 comentarii

Ciu Huhu 08-07-2012 - 13:52

CORECT, evreii ultraortodocsi, talibani, trebuie musai sa faca armata si sa moara in razboaie!!!!
Altfel imi las si io perciunii si parul lung, imi pun palarie tiganeasca si cer statului roman, nu-s evreu, sa ma scuteasca de inrolari in armata!!!!

Timotei 08-07-2012 - 14:00

N-ai grija, inainte de inrolare se face examen psihologic, crezi tu ca are cineva curajul sa-ti dea o sarcina militara sau o pusca pe mana? Doamne fereste!

Ciu Huhu 08-07-2012 - 16:24

Ji dane, de ce vorbesti NEINTREBAT?
Stai dracului pe blogurile ji danesti!

Timotei 08-07-2012 - 13:58

Fara suport de deasupra nu se mai intampla miracole ca in 67 si 73, si nu apar figuri inspirate ca Dayan si Meir. Aburii increderii exagerate in sine insusi sunt inselatori, foarte inselatori. Trebuie gasita o cale de mijloc, nu o nivelare completa.

BULA 08-07-2012 - 14:27

Cand sunt intr-o tara, cu stratificare sociala, si evreii se mananca intre ei. De asta nu le place sa aiba tara lor (Israelul e doar o baza militara), pentru ca imprastiati printre alte natii, la ciupeala, le merge mult mai bine. Cand dau de banet, prostindu-i pe altii mai batuti in cap, devin toleranti, se tin uniti.

Timotei 08-07-2012 - 14:53

aaa, domnu bula, salut brietene!

BULA 08-07-2012 - 15:06

Tot mai bine e printre straini, sa-i smecheresti, sa le vinzi marfuri la suprapret, sa le iei roadele muncii pe nimic si sa le bisnitaresti pe unde se poate. In Israel e nasol, cu atatia evrei care se calca pe picioare. Nu m-as duce sa traiesc in Israel, nici daca m-ar pune presedintele statului.

tomi 08-07-2012 - 23:05

BULA,esti ca de obicei simpatic cind vine vorba de ev-rei. Tataie nu ne purta tu de grija,nu ne calcam noi in picioare,si chiar ne decurcam mult mai bine ca altii „natiuni” pur singe, elite,sauperrase,supernatiuni ge_to da_ci pur singe etc. Doresc din tot sufletul Romaniei,din care desigur va exclud pe voi legio_narii pur singe,urbos,digital, ciu ciu, pu_la, care in mod sigur nu sinteti romani,sinteti gunoaiele unor ramasite intunecate la piele ale unor (natiuni conlocuitoare),poate bulgari,ucraineeni,tatari sau turci din Dobrogea; deci doresc acelei Romanii fara deseuri sa ajunga macar la jumatatea nivelului de trai de la noi si cred ca ar devevi Romania viselor tot romanului.
Israelul stie sa puna la punct deseurile de aici,ca nu ducem lipsa de ei,poporul are puterea de a intelege si de a decide singur ce este bine.Sintem dezgustati cu totii,poporul evreu modern,muncitor care reprezinta cam 80% din populatie de parazitismul acelor ultraortodocsi,care nici in Romania nu ne-au facut cinste si nici aici in Israel.Din motive umanitare si religioase a fost acceptat un numar restrins de evrei ortodocsi ce sa nu faca altceva decit sa se roage si sa duca in generatiile viitoare religia si traditiile iudaice.Pina aici ar fi fost bine si frumos,exista un status-qwo stabilit inca de Ben Gurion insa cind au vazut felia de piine ieftina acesti „mult pre credinciosi”se inmultira ca ciupercile,facura repede si partidele lor politice in ciuda faptului ca nici macar nu recunosteau statul Israel.Dar vorba ceea evreii de astaszi nu sint cei din Europa interbelica sa poti face ce vrei cu soarta si viata lor,a platii viata unor lacuste ce nu lucreaza si toarna cite 10 copii este suficient sa le reducem profilul la ce s-a stabilit la infiintarea statului si noua lege prevede deja printre alte reduceri de favoruri inrolarea in armata in mod imediat a 80.000 de religiosi ce vor servi tara ca toti copii nostri timp de trei ani.Cine nu se adapteaza va face puscarie in locul armatei asa ca nu au prea mult de ales……………………..
tomi

BULA 09-07-2012 - 15:22

Recunoaste ca ai duce-o mai bine printre neevrei. In Israel nu e loc de bisnitareala si de functii de conducere pentru toti, asa ca multi evrei trebuie sa treaca la munci neevreisti, sa se compromita. Stiu multi evrei care au recunoscut ca nu le place in Israel, tocmai pentru ca acolo sunt prea multi evrei.

tomi 09-07-2012 - 20:30

BULA,esti ca de obicei simpatic cind vine vorba de evrei. Tataie nu ne purta tu de grija,nu ne calcam noi in picioare,si chiar ne decurcam mult mai bine ca altii „natiuni” pur singe, elite,superrase,supernatiuni geto-daci pur singe etc. Doresc din tot sufletul Romaniei,din care desigur va exclud pe voi legionarii neofascisti,urbos,digital, ciu ciu, bula, care in mod sigur nu sinteti romani,sinteti gunoaiele unor ramasite intunecate la piele ale unor (natiuni conlocuitoare),poate bulgari,ucraineeni,tatari sau turci din Dobrogea; deci doresc acelei Romanii fara deseuri ca voi sa ajunga macar la jumatatea nivelului de trai de la noi si cred ca ar deveni Romania viselor tot romanului.
Israelul stie sa puna la punct deseurile de aici,ca nu ducem lipsa de ei,poporul insa are puterea de a intelege si de a decide singur ce este bine.Sintem dezgustati cu totii,poporul evreu modern,muncitor care reprezinta cam 80% din populatie- de parazitismul acelor ultraortodocsi,care nici in Romania nu ne-au facut cinste si nici aici in Israel.Din motive umanitare si religioase a fost acceptat un numar restrins de evrei ortodocsi ce sa nu faca altceva decit sa se roage si sa duca in generatiile viitoare religia si traditiile iudaice.Pina aici ar fi fost bine si frumos,exista un status-qwo stabilit inca de Ben Gurion insa cind au vazut felia de piine ieftina acesti „mult prea credinciosi”se inmultira ca ciupercile,facura repede si partidele lor politice in ciuda faptului ca nici macar nu recunosteau statul Israel.Dar vorba ceea evreii de astazi nu sint cei din Europa interbelica sa poti face ce vrei cu soarta si viata lor,a platii existenta unor lacuste ce nu lucreaza si toarna cite 10 copii este suficient sa ne determine a le reducem profilul la ce s-a stabilit la infiintarea statului si noua lege prevede deja printre alte reduceri de favoruri inrolarea in armata in mod imediat a 80.000 de religiosi ce vor servi tara ca toti copii nostri timp de trei ani.Cine nu se adapteaza va face puscarie in locul armatei asa ca nu au prea mult de ales.
Vocea poporului evreu condamna pe zi ce trece tot mai aspru parazitismul ultrareligiosilor povara pentru economia tarii,se vor putea ruga si ei depunind o munca utila societatii care-i tine,vor putea sa serveasca tara facind armata,nu sint fraier eu si copii mei sa luptam pentru cei ce nu ne dau nimic.Imi acord dreptul sa condamn aceasta patura parazita dar nu pot permite lui BULA sa faca acest lucru,el sa vada ce se intimpla in colhozul lui.Aici este vorba de o condamnare etica a unui fenomen parazitar si nu da dreptul la interventii antisemite.Stim si singuri fara sfaturile inteligente ale fascistului BULA end company-urbos,ciu ciu,digital sa rezolvam problema parazitilor nostri,asa cum romanii ar trebui sa vomite acesti derbedei ce fac de rusine neamul romanesc……………..
cu respect tomi

urbos 08-07-2012 - 16:15

Ce monstri!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-07-2012 - 18:59

…intrebare retorica dobretzaranoi rasist din pnl ! Nu te-a rezolvat Crinu ?!? Sa o faca daca nu vrea sa pateasca la fel ca predesoru, dar mai rapid evident ! Vezi ca iara-si esti in …deriva , EXTREMA DREAPTA s-a raliat ci pedelicu furibund -muribunsd !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult