Acasa Top SecretArmata Israelul a lovit aeroportul sirian unde au fost asamblate dronele iraniene trimise în Rusia

Israelul a lovit aeroportul sirian unde au fost asamblate dronele iraniene trimise în Rusia

scris de Misu Andrei
172 Afisari

Israelul a lovit aeroporturile Damasc și Dimas din Siria cu rachete. Pe teritoriul acestora au fost asamblate drone iraniene, care ulterior au fost predate Rusiei pentru a ataca orașele ucrainene, scrie publicația ucraineană Obozrevatel, citând centrul de monitorizare al Observatorul ului Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR). Radarul și pista au fost, de asemenea, grav avariate de o rachetă israeliană.

În ianuarie 2022, loturi de arme, muniții și piese pentru producția de drone au sosit pe aeroportul militar Dimas din zona rurală de vest a Damascului, pe aeroportul T4 din zona rurală din Homs, se arată în comunicatul SOHR. Iranul și milițiile sprijinite de acesta au deținut recent controlul aproape complet asupra aeroportului militar Dimas.

Cum susține Israelul Kievul

Prim-ministrul Israelului Yair Lapid a spus că țara sa nu ajută Ucraina cu arme în războiul împotriva Federației Ruse, deoarece ține cont de interesele sale de apărare. După atacul masiv din 17 octombrie, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a cerut Israelului arme de apărare aeriană. Solicitarea a fost respinsă de ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, în mare parte pentru că țara sa depinde de cooperarea cu Rusia pentru ca Forțele Aeriene să efectueze raiduri în Siria, scrie sursa citată. În acest context, Iuri Sak, consilier al ministrului ucrainean al apărării, a afirmat că prin această decizie Israelul riscă să rateze o ocazie de a-și perfecționa tactica pentru a face față amenințărilor de pe propriul teritoriu, încercând diferite strategii în Ucraina. „Aceste drone iraniene care lovesc orașele ucrainene nu au fost dezvoltate pentru Ucraina, nu au fost destinate Ucrainei. Au fost dezvoltate pentru a lovi Israelul. Ei folosesc Ucraina ca un teren de testare, pentru a vedea punctele slabe, pentru a le perfecționa și, mai devreme sau mai târziu, le vor folosi împotriva Israelului”, spune Iuri Sak. Un oficial ucrainean a spus că Israelul a furnizat „intelligence” Ucrainei pentru țintirea dronelor iraniene, scrie „The New York Times“.

1 comentariu

lucral 24-10-2022 - 17:29

Kazrii astia cretini uita ca in WW2 ucrainienii le-au macelarit 900.000 de coreligionari. Nu va exista niciun „nou Israel” intre Rusia, Germania si Polonia.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult