Israelul a testat cu succes un nou model de baterie "Iron Dome" | Ziua Veche
Acasa Top SecretArmata Israelul a testat cu succes un nou model de baterie „Iron Dome”

Israelul a testat cu succes un nou model de baterie „Iron Dome”

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Ministerul Apărării din Israel, Ehud Barak, a anunţat că forţele aeriene israeliene au testat cu succes un model mai performant al bateriilor de interceptare a rachetelor de tip „Iron Dome”.

Israelul a testat cu succes un nou model de baterie „Iron Dome”

Într-un comunicat al Ministerului Apărării israelian, Ehud Barak, afirmă că testul de duminică, 4 noiembrie, „constituie un nou succes în cadrul proiectului de consolidare a performanţelor Iron Dome„. Ministrul Apărării a adăugat că  „Israelul a investit un buget enorm pentru finanţarea diferitelor sisteme de apărare împotriva rachetelor, fapt ce va permite protejarea întregului nostru teritoriu în câţiva ani”. De altfel, fiecare tir al bateriilor Iron Dome costă aproximativ 50.000 de dolari.

Prima baterie Iron Dome” a fost instalată în martie 2011 în regiunea Beersheva, principalul oraş din Deşertul Negev (500.000 de locuitori), situat la 40 de kilometri de Fâşia Gaza. De atunci, sistemul a interceptat peste 100 de rachete. Potrivit postului privat de televiziune „2”, noua versiune a „Iron Dome” a fost concepută pentru a intercepta rachetele cu rază medie de acţiune, de care dispun Siria şi gruparea libaneză Hezbollah.

Fiecare baterie conţine un radar de detectare şi urmărire, un dispozitiv de control al tirului şi trei lansatoare echipate fiecare cu 20 de rachete de interceptare. Potrivit mediafax, experţii militari sunt de părere că, în total, sunt necesare 13 baterii pentru a asigura acoperirea completă a teritoriului israelian, ceea ce va lua mai mulţi ani. „Iron Dome” este parţial finanţat de Statele Unite. Israelul a anunţat că a investit un miliard de dolari în dezvoltarea şi producerea acestui tip de baterii.

8 comentarii

BULA 05-11-2012 - 10:42

Povesti ! In curand se vor produce rachete balistice invizibile pe radar si atunci sisteme antiracheta vor devini inoperabile.

ValVerde 05-11-2012 - 16:02

Asa e !
Si rachetele balistice invizibile vor avea un nou component mult mai eficient decit explozivii conventionali.

Intr-un efort de a individualiza tinta si de a reduce victimele colaterale, capul purtator de focoasa va ajunge nestingherit la tinta si va activa unul din cele patru sisteme:

1. Daca tinta e racan deabia incorporat, il cearta si ii face morala.
2. La subofiteri si ofiteri de rang inferior, ii ia la palme.
3. De la maior in sus, trage suturi in koor.
4. Sef de Stat major, vine cu o propunere de armistitiu

PS Huhu e cufundat adinc in cercetare pentru un al cincilea sistem: scuipatul cu precizie si eficienta maxima. Inca nu s-au determinat circumstantele de utilizare, dar s-a aplicat pentru patent.

BULA 06-11-2012 - 07:24

Du-te cucoana la cratita. Te pricepi si la tehnici militare…

vodka 05-11-2012 - 11:07

Incepe anul 2013 cu ditamai 13-lein coada, deci chinezul huhulit crapa fie intoxicat de la culori cand „picteaza” fie tras in teapa cand cade de pe scara in gradina, cel mai probabil o combinatie de acestea doua.

Si se intrupeaza intr-un vierme dintr-o groapa abisala, intr-un sistem ecologic inchis. Pentru urmatoarele 500 de miloane de ani o sa stea blocat acolo.

desculltul 05-11-2012 - 11:16

Pentru autorul articolului:

„Iron Dome (Hebrew: כִּיפַּת בַּרְזֶל‎‎ kipat barzel) is a mobile all-weather air defense system in development by Rafael Advanced Defense Systems designed to intercept and destroy short-range rockets and artillery shells fired from distances of 4 to 70 kilometers away whose trajectory would take them to a populated area.”

vodka 05-11-2012 - 11:52

Tot necazu vine de la Fasia Gaza, un mic petec de cancer de 40km x 10km locuit de emigranti din Cairo.

urbos 05-11-2012 - 19:56

De parca ne-ar pasa.

tomi 06-11-2012 - 00:29

O vorba buna si nota 10 pentru corectitudine si impartialitate pentru ZIUA VECHE. Este totusi sanatos sa nu dam friu liber dementilor, este curat si putem respira adinc, fara aer poluat, mireasma dulce a Carpatilor.
tomi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult