Acasa Top SecretArmata Isterie rusească: La Chişinău au defilat ofiţeri români

Isterie rusească: La Chişinău au defilat ofiţeri români

scris de M. BÂTCĂ
14 afisari

Isterie rusească în Transnistria. Mai multe publicaţii locale suţin că, la parda militară de la Chişinău, au defilat ofiţeri români.

uniformele-lui-cuza-2

Rusii sustin ca la Chisinau au defilat ofiteri romani

Abordând subiectul festivităţilor prilejuite de împlinirea a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova faţă de URSS, presa rusă, din teritoriile separtatiste de peste Nistru, susţine că parada militară de la Chişinău a fost una de factura sovietică.

Astfel, sunt date ca exemple cele două maşini Volga, în care s-au deplasat ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, şi comandantul paradei, generalul Stoian, dar şi uralele militarilor.

În schimb, pe lângă declaraţiile liderului PL, Mihai Ghimpu, care a afirmat că locuitorii dintre Prut şi Nistru sunt români şi vorbesc limba română, cel mai mult i-a deranjat pe ruşi că, la paradă, au defilatofiţeri români”, transmite, pe siteul său, postul de televiziune transnistrean Pervîi Respublikanskîi.

Deşi, la prima vedere, s-ar putea crede că este vorba de o confuzie, creată de noul pas de defilare şi schimbarea uniformelor, în special a celor de gală, o altă publicaţie transnistreană aduce detalii.

Potrivit Ria Dnestr, “România îşi continuă doctrina sângeroasă de ocupare a Moldovei”. Pe lângă cele 5.000 de burse de studii acordate pentru cetăţenii R. Moldova, scrie publicaţia amintită, statul român pregăteşte anual zeci de militari din stânga Prutului.

Ria Dnestr susţine că , în proporţie de 100%, tinerii locotenenţi din Armata Naţională, din stânga Prutului, au cetăţenie română. De asemenea, 80% dintre aceştia ar fi absolvenţi ai academiilor militare din România.

Publicaţia de limbă rusă continuă şi afirmă că inclusiv conducerea armatei Republicii Moldova are cetăţenie română sau a făcut studii în România, amintindu-i pe şeful Statului Major General şi adjunctul acestuia, dar şi pe şefii statelor majore ale forţeor terestre şi forţelor aeriene, precum şi pe şeful logisticii.

2 comentarii

romank 29-08-2011 - 01:57

“România îşi continuă doctrina sângeroasă de ocupare a Moldovei”?????????Aaallllooooo…treziti’va….pai pentru ce ocupe Romania Moldova?Ce sa ia?Vinul de la gurile alcolistilor care isi trimit nevestele,surorile,mamele si fiicele la ”munca” in strainatate?5000 burse de studii pe an pentru moldoveni in Romania….plus pasapoarte date moca unora care ne considera ”poporul inamic roman” si altora care habar nu au despre istoria Romaniei si cel mai culmea…unora care ne stalcesc limba si nici macar nu stiu sa isi scrie numele in romaneste…….mare rusine……..

Andrei 29-08-2011 - 19:06

Susţine că , în proporţie de 100%, tinerii locotenenţi din Armata Naţională, din stânga Prutului, au cetăţenie română. De asemenea, 80% dintre aceştia ar fi absolvenţi ai academiilor militare din România….

Mda sa facem totul pt a ajunge la acest nivel,sa dea Dumnezeu,!

Potrivit agentiei Ria Dnestr Votka de Pufoaica, “România îşi continuă doctrina sângeroasă de ocupare a Moldovei….

Hm nu ca ma-ptin..dar daca tot continua ….Bineeeeee..,”doctrina singeroasa ” Bine a facut Medvedev ca a interzis consumul de votka ,dar pina implanteaza acesta masura ,interdictia .nu poate fi pusa in practica.imediat iar respectivi de acolo cu ochii injectati de alcol incerca sa-si justifice incompetenta .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult