Acasa Top SecretArmata Iunie 1940 – Când dreptul forţei învinge

Iunie 1940 – Când dreptul forţei învinge

scris de Ziua Veche
32 afisari

Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare organizează sesiunea ştiinţifică de comunicări „Iunie 1940 – Când dreptul forţei învinge. Manifestarea se desfășoară pe data de 27 iunie 2015, începând cu orele 11:00, la sediul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava.

ultimatum iunie 1940 basarabiaCu această ocazie, personalităţi marcante din mediul academic din România şi Republica Moldova vor prezenta aspecte inedite referitoare la ultimatumul sovietic privind Basarabia şi nordul Bucovinei, care au marcat istoria României în urmă cu 75 de ani.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava şi este sponsorizat de către Fundaţia Alexandrion Grup România.

Fundația Colegiului Național de Apărare a fost înființată în anul 1993. Membrii ei sunt, în principal, absolvenți ai Colegiului Național de Apărare. Principalul scop al Fundației, potrivit statutului, constă în “identificarea, susținerea și promovarea intereselor României în domeniul securității și apărarii naționale.” În anul 2004, în urma unei Hotărâri de Guvern, organizația a primit statut de utilitate publică.

28 iunie 1940 – Zi de doliu. 75 de ani de la anexarea Basarabiei şi Bucovinei de nord

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS