Acasa Top SecretArmata Izbucneste scandalul „Eurocopter”

Izbucneste scandalul „Eurocopter”

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Deicizia transferului activelor de baza de la IAR Ghimbav la compania mixta „Eurocopter” va fi atacata in instanta de catre actionarul minoritar SIF Transilvania.

Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania, a declarat pentru Bursa, ca avocatii societatii de investitii financiare sunt pregatiti sa atace in instanta decizia Adunarii Generale a Actionarilor IAR Ghimbav prin care obiectul principal de activitate al acesteia a fost cedat catre societatea mixta „Eurocopter” Romania:

„Este incalificabil acest gest de a transmite unei alte companii obiectul principal de activitate, mai ales ca e vorba de o companie controlata de francezi. Eu nu cred ca francezii ar fi facut acest lucru. Iar cum noi suntem in Uniunea Europea-na, la fel ca si Franta, trebuie sa se stie ca si actionarii minoritari au drepturi. Nu suntem singurii care vom ataca – mai sunt si alti actionari, fonduri de investitii – care sunt decisi sa atace in instanta decizia AGA”.

Mihai Fercala mai este mirat si de faptul ca tot ce s-a construit inainte de 1989 este dat acum gratis altora: „Acum, in loc sa faca IAR Ghimbav elicoptere pentru Ministerul Administratiei si Internelor sau pentru Ministerul Sanatatii, o sa le faca francezii”.

Actionarii companiei IAR Ghimbav au aprobat, la mijlocul acestei luni, cedarea celor mai importante active catre „Eurocopter” Romania, ca aport de capital.

Integral pe http://www.bursa.ro/on-line/sif-transilvania-ataca-decizia-privind-eurocopter-88591&s=piata_de_capital&articol=88591.html.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS