Acasa Top SecretArmata Jandarmi români din Afganistan, decoraţi de ministrul de Interne

Jandarmi români din Afganistan, decoraţi de ministrul de Interne

scris de M.A.
6 afisari

Jandarmii care au participat la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan – NATO Training Mission au primit distincţii de la ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus.

Jandarmi romani din Afganistan decorati de ministrul Administratiei si Internelor

Jandarmi români din Afganistan, decoraţi de ministrul de Interne (foto MAI)

Ceremonia a avut loc vineri, la sediul MAI, prilej cu care ministrul i-a felicitat pe jandarmi pentru modul exemplar în care şi-au reprezentat ţara, subliniind că participarea acestora la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan reprezintă, dincolo de îndeplinirea angajamentelor României faţă de instituţiile internaţionale, o misiune în care au reprezentat valorile poporului român.

“Bine aţi revenit acasă şi felicitări pentru modul exemplar în care v-aţi îndeplint îndatoririle. Sunt mândru de dumneavostră”, a delarat ministrul Ioan Rus.

Pentru profesionalismul cu care şi-au desfăşurat activitatea în teatrul de operaţii din Afganistan, jandarmilor le-a fost decernată bareta ”distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate”.

Potrivit Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr. 29 din 22.03.2011, 66 de jandarmi participă la misiunea de instruire NATO Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan. Aceştia au ca misiuni pregătirea poliţiştilor afgani pentru prevenirea şi aplanarea conflictelor, instruirea privind procedeele folosite pe timpul desfăşurării misiunilor de ordine publică şi utilizarea armamentului din dotare.

2 comentarii

Mishou 26-05-2012 - 09:33

Dar , pe jandarmii care au batut protestatarii anti-Basescu, din Bucuresti si alte orase, cand ii ….,,decorati” !?
Asa ar fi corect, ….
Dupa fapta si …rasplata !

Mishou 26-05-2012 - 09:35

Dar , pe jandarmii care au batut protestatarii anti-Basescu, din Bucuresti si alte orase, cand ii ….,,decorati” !?
Asa ar fi corect, ….
Dupa fapta si …rasplata !
PS.
Sa nu-i uitati pe cei cu ….,,cultura la duba” !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS