Acasa Top SecretArmata Jandarmii români pleacă în Afganistan

Jandarmii români pleacă în Afganistan

scris de M.A.B.
19 afisari

Cu siguranţă nu va fi o misiune uşoară şi ştiu din proprie experienţă că este dificil să fi departe de familie şi de cei dragi pentru o lungă perioadă de timp. Doresc să va asigur că înţeleg foarte bine responsabilitatea, efortul, dăruirea şi nu în ultimul rând sacrificiul de care va trebui să daţi dovadă în misiunea pe care o veţi îndeplini”, a afirmat chestorul de poliţie Ioan Dascălu, adresându-se jandarmilor care urmează să plece în Afganistan.

Jandarmii romani pleaca in Afganistan

Jandarmii romani pleaca in Afganistan

Joi, în prezenţa secretarului de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, chestorul de poliţie Ioan Dascălu, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a avut loc ceremonia Apelului Solemn al Detaşamentului de Jandarmi care va fi dislocat în Afganistan, unde va executa misiuni de instruire a forţelor de ordine publică din această ţară, sub egida NATO. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat participarea României cu 66 de jandarmi (dintre care 23 ofiţeri şi 43 subofiţeri) la misiunea de instruire NATO Training Mission – Afganistan, până la încheierea acesteia (Hotărârea CSAT nr. 29 din 22.03.2011).

Aceasta este prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română sub egida NATO – până în prezent jandarmii au acţionat în misiuni internaţionale sub egida O.N.U. (în Kosovo – până în anul 2008) şi sub egida Uniunii Europene, în Kosovo şi Georgia – şi care se înscrie în responsabilităţile ce revin României ca urmare a aderării la Alianţa Nord-Atlantică.

Detaşamentul român va executa operaţiuni de instruire a Poliţiei Naţionale Afgane şi va ocupa funcţii de stat major în cadrul Combined Training Advisory Group –Police al misiunii. Durata misiunii este de aproximativ şase luni, iar jandarmii vor fi dislocaţi în trei locaţii: Spin Boldak, Wardak şi Costall, unde sunt situate cele trei centre de pregătire ale Poliţiei Afgane.

Principalele misiuni ale jandarmilor români din Afganistan vor consta în pregătirea poliţiştilor sau viitorilor poliţişti afgani în ceea ce priveşte modul de acţiune pentru prevenirea sau aplanarea conflictelor, predarea legislaţiei ce stă la baza desfăşurării misiunilor de ordine publică şi instruirea asupra modului de folosire a armamentului din dotare.

Jandarmii care alcătuiesc contingentul provin din toate unităţile Jandarmeriei Române şi au fost selecţionaţi în urma promovării tuturor testelor la care au fost supuşi (cunoştinţe de specialitate, verificarea medicală – pentru a certifica faptul că sunt apt fizic şi psihic să îndeplinească misiunea, verificarea fizică, probe de limbă străină –limba engleză, iar un aspect important l-a constituit experienţa acumulată în domeniul ordinii publice).

2 comentarii

tanase marian 29-04-2011 - 11:52

excelentele voastre domnilor eroi ai neamului romanesc batjocorit an extrem,…………………. succes an misiunea voastra,,…… va veni o zi din viata cand saflat la mare necesitate umana veti accesa un ajutor medical de la policlinica si spitalul ministerului de interne sunt deplin rezervat an aceasta,,.acum sase ani la un ,,a. v. c. ,, grav am fost refuzat de medicul de familie de la i. g. p. si la spitalul ministerului deinterne am gasit trei medici beti an cabinet care mi au refuzat ajutorul chiar unul mi a strigat din usa betivanul,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,,……….. foarterecent la o recaderea bolii am mers cu fiica mea la clinica fubdeni unde un derbedeu medic sigur bolnav psihic,m a dat afara an strada cand i am relatat drama de la spitalul m. i. ,,. sa fie oare si ceva dinsoarta voastra sacrii eroi,,………….m. m. an rezerva tanase marian de la s. t. s. ,,.nu po sa merg normal asta este soarta mea,,.sa traiti,,………….demnitarii acestei tari bolnave au oare ceva de declarat,,…………

tanase marian 29-04-2011 - 11:56

excelentele voastre dragi eroi derbedeul medic de la clinica poporului fundeni este identificabil pentru a fi pedepsitnenorocitul este subordonat bolnavul psihic al doamne prof. dr. virginia ion , neurologie etajul trei ,,.rusine romani rusineromania,, rusine conducerii indemne a acestui stat bolnav,,………….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult