Acasa Top SecretArmata Japonia aşteaptă cu rachete Patriot lansarea din Coreea de Nord

Japonia aşteaptă cu rachete Patriot lansarea din Coreea de Nord

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Ţara Soarelui Răsare a început să trimită rachete tip Patriot PAC-3 în Okinawa în vederea viitoarea încercări de lansare către orbită a unui satelit de observare terestră de către Coreea de Nord.

Japonia aşteaptă cu Patriot PAC-3 lansarea de racheta din Coreea de Nord (foto:allvoices.com)

După ce autorităţile de la Phenian au anunţat că intenţionează să plaseze pe orbită, în perioada 10-12 decembrie, un satelit de observare terestră, în urma unei analize a unor erori comise cu ocazia unei lansări precedente, în aprilie, care s-a soldat cu un eşec, Japonia a reacţionat rapid, prin suspendarea unor negocieri cu Phenianul, prevăzute la Beijing în perioada 5-6 decembrie. Totodată, postul de televiziune NHK a dezvăluit că, după ce sâmbătă Ministrul Apărării Satoshi Morimoto a ordonat forţelor japoneze să se pregătească în vederea acestei lansări, o navă care transportă rachete de tip Patriot PAC-3 (Patriot Advanced Capability-3) a părăsit o bază navală situată în vestul Japoniei, luni, 3 decembrie, şi se îndrepta spre Okinawa, în partea cea mai de sud de ţării.

De asemenea, autorităţile de la Tokyo se pregătesc să mobilizeze în apele din împrejurimi nave de război echipate cu sisteme radar de tip Aegis, capabil să urmărească traiectoria rachetelor şi să faciliteze interceptarea lor. Premierul japonez Yoshihiko Noda a declarat că „Ar fi regretabil dacă lansarea ar avea loc.”, întrucât „Comunitatea internaţională, inclusiv Japonia, va trebui să răspundă cu fermitate” şi a îndemnat la o cooperarea strânsă între Statele Unite, China, Coreea de Sud şi Rusia.

Japonia şi Coreea de Nord nu întreţin relaţii diplomatice. Conform mediafax, Tokyo acuză Phenianul că nu a clarificat răpiri de japonezi de către Coreea de Nord în timpul Războiului Rece, efectuate cu scopul de a îi constrânge să îi înveţe limba şi cultura japoneze pe spioni nord-coreeni. Cu toate acestea, Coreea de Nord afirmă că această problemă a fost soluţionată încă de la începutul anilor 2000, odată cu întoarcerea unor deţinuţi şi anunţuri potrivit cărora alţii erau morţi.

1 comentariu

BULA 04-12-2012 - 04:25

Este agresiune fatisa din partea Japoniei, care se opune utilizarii pasnice a tehnologiei spatiale de catre nord-coreeni.
Pentru mine, atat japonezii cat si coreenii sunt niste lighioane sadice.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult