Acasa Top SecretArmata Japonia şi SUA pregătite să reacţioneze la lansarea rachetei nord-coreene

Japonia şi SUA pregătite să reacţioneze la lansarea rachetei nord-coreene

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Japonia a anunţat că va distruge racheta nord-coreeană dacă va fi cazul, în timp ce SUA au mobilizat nave cu capacităţi antirachetă balistică pentru supravegherea acestei lansări.

Japonia şi SUA pregătite să reacţioneze la lansarea rachetei nord-coreene

Ministrul japonez al apărării. Satoshi Morimoto, a ordonat vineri forţelor de autoapărare a ţării să fie pregătite să distrugă racheta pe care urmează să o lanseze Coreea de Nord, în cazul în care va reprezenta o ameninţare pentru teritoriul Japoniei, potrivit unor informaţii difuzate de agenţiile de presă nipone Jiji şi Kyodo. Conform Agerpres, Japonia a pregătit rachete sol-aer Patriot Pac-3 în insula Okinawa şi a desfăşurat trei distrugătoare echipate cu sistemul de radar american Aegis, precum şi rachete de interceptare SM-3.

Totodată, amiralul Samuel Locklear, comandantul forţelor americane în Asia-Pafic a anunţat că SUA au mobilizat nave echipate cu capacităţi antirachetă balistică pentru „a supraveghea îndeaproape” lansarea unei rachete cu rază lungă de acţiune anunţată de către Coreea de Nord. Informaţii din cadrul Marinei americane indică faptul că este vorba de două distrugătoare, USS Benfold şi USS Fitzgerald, care vor „supraveghea orice eventuală lansare a unei rachete de către Coreea de Nord şi care vor oferi totodată asigurări aliaţilor noştri din regiune, în cazul în care va avea loc o lansare”

Phenianul a anunţat sâmbătă intenţia sa de a lansa pe orbită, între 10 şi 22 decembrie, un satelit de observaţie, după analizarea de către cercetători a erorilor comise în cursul lansării eşuate a unei rachete, în luna aprilie. Japonia, alături de Statele Unite, Coreea de Sud şi numeroase state occidentale, acuză regimul nord-coreean că doreşte să efectueze un nou test cu o rachetă balistică, încălcând rezoluţiile ONU.

Regimul comunist a dat asigurări că racheta sa, ce va fi lansată de la centrul spaţial Sohae (nord-vest), ‘nu va afecta ţările vecine’ şi că diferitele etaje ale acesteia nu vor cădea pe teritoriul lor. Lansatorul urmează să survoleze Marea Galbenă şi Marea Chinei de Est şi să treacă pe deasupra insulelor din extremitatea sudică a arhipelagului japonez Okinawa

2 comentarii

BULA 07-12-2012 - 10:46

Asta e agresiune directa, din moment ce se opun unui program spatial cat se poate de pasnic.

ValVerde 07-12-2012 - 19:06

Unde vezi ca se opun mai tambelule ???
Stau de adiba, in cazul ca racheta o ia pe aratura si vine spre ei.

E drept ca probabil ca nu va fi nevoie s-o dea jos, cade singura…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult