Acasa Top SecretArmata Japonia vrea să cumpere 400 de rachete americane Tomahawk

Japonia vrea să cumpere 400 de rachete americane Tomahawk

scris de Misu Andrei
98 Afisari

Japonia nu a mai dispus de capacităţi militare pentru a lovi ţinte inamice aflate la mare distanţă de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

 (foto: seguridadinternacional.es)

Japonia ia în calcul să achiziţioneze 400 de rachete de croazieră Tomahawk din Statele Unite, a anunţat luni premierul Fumio Kishida, în faţa membrilor parlamentului japonez, transmite Reuters.

Potrivit cotidianului Nikkei, aceasta ar fi prima etapă dintr-un proiect care prevede ca Japonia să adopte rachete cu rază lungă în trei etape, scrie Agerpres.

În etapa a doua, Japonia ar putea moderniza rachete de coastă Type 12, dezvoltate de Mitsubishi Heavy Industries, extinzându-le raza de acţiune la peste 1.000 km de la cea actuală de sub 200 km.

În fine, într-o a treia etapă ar urma să fie introduse rachete hipersonice.

La jumătatea lunii decembrie, guvernul japonez a adoptat noi orientări în domeniul apărării, care includ posibilitatea dotării cu capacitatea de a ataca baze inamice în caz de ameninţare la adresa securităţii naţionale, precum şi o creştere-record a cheltuielilor militare.

Documentul stabileşte trei condiţii în care pot fi realizate ”contraatacuri”: în cazul unei agresiuni împotriva Japoniei sau a unei ţări aliate care compromite supravieţuirea Japoniei, când nu există mijloace potrivite pentru a respinge un atac şi doar atunci când folosirea forţei este cât mai redusă cu putinţă.

Japonia nu a mai dispus de capacităţi militare pentru a lovi ţinte inamice aflate la mare distanţă de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, ca urmare a adoptării unei Constituţii pacifiste şi a acordului bilateral de securitate cu SUA, ţară care garantează apărarea arhipelagului în faţa oricărei ameninţări la adresa teritoriului japonez.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS