Acasa Top SecretArmata JO 2014 – Soci: Armata rusǎ se pregǎtește pentru a asigura securitatea

JO 2014 – Soci: Armata rusǎ se pregǎtește pentru a asigura securitatea

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

Armata rusă va participa la operaţiunile de securitate pentru pregătirile şi derularea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci din februarie.

JO 2014 – Soci: Armata rusǎ se pregǎtește pentru a asigura securitatea (foto:eu.nav.ru)

„Garanţia securităţii pregătirilor şi derulării Jocurilor Olimpice şi paraolimpice de la Soci” face parte din misiunile armatei terestre în cadrul unor „noi ameninţări la adresa securităţii interne”, a declarat generalul Vladimir Cirkin, citat de agenţiile Ria Novosti şi Interfax. Comandantul şef al forţelor terestre care a făcut declaraţiile în cadrul unei întâlniri cu militari nu a dat alte precizări despre misiunile armatei sau a numărului de militari mobilizaţi pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice (7-23 februarie 2014) şi paraolimpice (7-16 martie 2014) la Soci, staţiune balneară între malul Mării Negre şi munţii Caucaz. Liderul rebeliunii islamiste din Caucazul rus, Doku Umarov, a făcut apel în iulie la „împiedicarea prin toate mijloacele” a organizării JO la Soci, un eveniment drag preşedintelui rus Vladimir Putin.

Alături de forţele armate, aproximativ 37.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru a asigura securitatea JO, a declarat în iulie ministrul rus de Interne, Vladimir Kolokolţev. De asemenea, serviciul de securitate de la Kremlin (FSO) a anunţat luni că accesul publicului în piaţa Roşie din Moscova va fi „restricţionat” de la 30 septembrie la 1 octombrie, în cadrul pregătirilor pentru primirea flăcării olimpice şi a ceremoniilor prevăzute cu această ocazie, conform agenţiei Ria Novosti.

Aprinsă duminică în Grecia. ţara de origine a Jocurilor Olimpice. flacăra olimpică şi-a început călătoria ritualică de-a lungul acestei ţări şi este aşteptată în Rusia la 7 octombrie. Potrivit mediafax, un parcurs de 123 de zile este apoi prevăzut în întreaga ţară până la ceremonia de deschidere a JO la Soci la 7 februarie 2014.

6 comentarii

pathfinder 01-10-2013 - 11:05

Sondaj:
Cate bombe vor exploda la Soci pe timpul jocurilor olimpice?
1. Una
2. Doua
3. Fara numar

IngerAlbastru 01-10-2013 - 11:07

N-au altceva de facut decat sa apere sportivii si turistii de tiganii lor dar si de altii, talibani locali sa nu sufle flacara!!!

UnUL 01-10-2013 - 14:29

Armata rusă nu a asigurat de când există ea niciun fel de securitate, ci doar a distrus securitatea altor state.

mircea 01-10-2013 - 14:46

esti prost facut gramada ,a asigurat perotectie rusiei,parca esti fiul lui Iosif Djucasvili fiu de evreu,semeni cu Saul Brukner

pathfinder 01-10-2013 - 14:53

Esti sigur in treaba cu „perotectia”?
UnUL zicea de securitate…

mircea 01-10-2013 - 14:59

pai ce vrei sa zica un instruit de securitate????da unde sa stie el de protectie de la Silviu?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult