Acasa Top SecretArmata Klaus Iohannis a trimis în Parlament ratificarea protocoalelor de aderare la NATO a Suediei și Finlandei

Klaus Iohannis a trimis în Parlament ratificarea protocoalelor de aderare la NATO a Suediei și Finlandei

scris de Misu Andrei
48 afisari

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a protocoalelor de aderare la Tratatul Atlanticului de Nord a Republicii Finlanda şi a Regatului Suediei, anunță Administrația Prezidențială.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 18 iulie 2022, decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Republicii Finlanda la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949, și a Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949”, se arată în comunicatul Adminsitrației Prezidențiale.

Guvernul a aprobat, miercurea trecută, proiectul de lege privind ratificarea protocoalelor de aderare la NATO a Finlandei şi Suediei.

„România se află printre primele state care au iniţiat aceste demersuri de adoptare în plan naţional a deciziei de aderare la NATO a Finlandei şi Suediei. Acest demers confirmă, pe de o parte, succesul Organizaţiei Nord-Atlantice ca organizaţie de securitate, dar şi politica ‘Uşilor deschise’, care a permis consolidarea, întărirea şi extinderea capacităţii sale de a furniza membrilor săi garanţii de securitate, cele mai puternice garanţii de securitate”, afirma purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Cele două protocoale au fost semnate pe 5 iulie la Bruxelles. Parlamentul urmează să se reunească într-o sesiune extraordinară pentru a ratifica aderarea celor două state la NATO.

1 comentariu

bali 19-07-2022 - 09:56

NATO este cutia cu soldatei marionete a SUA. SUA este cel mai mare agresor si terorist militar de dupa cel de-al 2-lea WW.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult