Acasa Top SecretArmata Klaus Iohannis: România este foarte bine apărată și are toate garanțiile de securitate

Klaus Iohannis: România este foarte bine apărată și are toate garanțiile de securitate

scris de Misu Andrei
79 afisari

„NATO este o alianță pur defensivă, nu dorim să atacăm pe nimeni și nu dorim să invadăm pe nimeni, dar dorim să garantăm securitatea statelor noastre și securitatea cetățenilor noștri”, a declarat președintele Klaus Iohannis, vineri, la baza militară Mihail Kogălniceanu. El a subliniat că România este o țară sigură și că niciun român nu trebuie să se teamă.

Foto: Administrația Prezidențială

„România e foarte bine apărată și are toate garanțiile de securitate. Niciun român nu trebuie să se teamă. Însă trebuie să știm de unde vine această siguranță a noastră.

Ce sunt garanțiile de securitate? În primul nostru forțele noastre armate, care s-au dezvoltat enorm în ultimii ani, sunt foarte bine pregătiți și sunt pregătiți pentru orice scenariu.

În plus, România este în alianța NATO, cea mai puternică alianță militară din câte au existat în istorie. Pentru a veni în sprijinul nostru, iată că avem acești militari pe care i-am salutat azi aici, în baza Mihail Kogălniceanu și alții care au venit din state partenere strategice, de la aliați, pentru a lucra împreună cu militarii români.

Este evident că NATO este o alianță defensivă, pur defensivă, nu dorim să atacăm pe nimeni și nu dorim să invadăm pe nimeni, dar dorim să garantăm securitatea statelor noastre și securitatea cetățenilor noștri. Asta facem.

Dacă vorbim despre instalația de la Deveselu, este pur defensivă, nu poate fi folosită pentru a ataca pe nimeni. Această retorică pe o auzim din când în când e una falsă, instalația de la Deveselu face parte dintr-un cadru mai larg al NATO, un cadru defensiv de rachete defensive. Nu avem ce să ascundem sau să ne ferim să spunem acest lucru.

România este o țară sigură”, a declarat Klaus Iohannis, la conferința de presă comună susținută la baza militară Mihail Kogălniceanu, alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult