Acasa Top SecretArmata Kogălniceanu şi Constanţa, puncte strategice pentru SUA

Kogălniceanu şi Constanţa, puncte strategice pentru SUA

scris de M.A.B.
2 afisari

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, în şedinţa de luni seară, utilizarea portului Constanţa şi a aeroportului Mihail Kogălniceanu pentru tranzitul către şi dinspre Irak şi Afganistan, acestea devenind “două infrastructuri strategice şi pentru Statele Unite”.

Militari americani la Kogalniceanu

Militari americani la Kogalniceanu

„A fost o şedinţă care a avut două subiecte pe ordinea de zi. Primul s-a referit la solicitarea Statelor Unite ale Americii de a utiliza Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi Portul Constanţa ca infrastructuri de tranzit pentru transportul de militari şi tehnică militară către Irak şi Afganistan – probabil ştiţi că Statele Unite încă au în Irak 150.000 de militari -, dar şi pentru transportul de militari şi tehnică militară din Irak şi Afganistan către Europa. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat utilizarea Aeroportului Kogălniceanu şi a Portului Constanţa pentru tranzitul către şi dinspre Irak şi Afganistan„, a declarat Traian Băsescu.

“În felul acesta, Kogălniceanu şi Portul Constanţa devin două infrastructuri strategice şi pentru Statele Unite, nu numai pentru România. Procesul se va derula în primele două luni în vederea autorizării, după care va funcţiona autorizat, fără supraveghere americană, în baza acordului dintre România şi Statele Unite. De asemenea, temporar, având în vedere că una din bazele din Mediterană este într-un proces de modernizare, pe Kogălniceanu vor putea staţiona patru avioane cisternă ale Statelor Unite şi patru avioane de transport C17. Acestea sunt doar temporar, problematica legată de tranzit este una pe termen lung. Cu privire la acest subiect, astăzi voi transmite Parlamentului scrisorile prin care îi informez cu privire la decizia luată ”, a mai precizat Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult