Acasa Top SecretArmata La Craiova se limpezesc apele

La Craiova se limpezesc apele

scris de Marin Neacșu
2.714 Afisari

Craiova a primit vizita ministrului Dusa care a atins mai multe obiective pe timpul vizitei sale. A participat la activitatea de bilanţ a B2 Rovine, a avut o întrevedere cu conducerea Consiliului Judeţean Dolj, apoi cu reprezentanţi ai rezerviştilor şi în final o vizită la Fabrica de Avioane.

Mircea dusa, Olguta Vasilescu si reprezentantii SCMD Craiova

În ceea ce priveşte activitatea de bilanţ de la comandamentul brigăzii conform comunicatului dat de biroul de presă al Ministerului Apărării, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, ”a cerut militarilor ca toate obiectivele propuse să fie finalizate şi să fie mult mai eficienţi în realizarea acestora.”

„Ministerul Apărării Naţionale este unul din cele trei ministere, alături de cele ale sănătăţii şi transporturilor, care va avea anul acesta un buget mai mare decât cel din anul 2012. Cu toate acestea, obiectivele pe care ni le-am propus pentru anul 2013 sunt de a eficientiza activităţile la nivelul MApN şi, implicit, şi la nivelul marii unităţi din care dumneavoastră faceţi parte. În mine veţi avea tot sprijinul dar, totodată, vă cer să vă îndepliniţi misiunile cu deplină responsabilitate”, a spus ministrul Duşa.

Cu aceeaşi ocazie, la sediul comandamentului brigăzii, ministrul Duşa s-a întâlnit cu personalul militar şi civil, precum şi cu militarii răniţi şi văduvele eroilor din unităţile din garnizoana Craiova.

La sediul primăriei ministrul s-a întâlnit apoi cu reprezentanţi ai militarilor în rezervă, la cererea acestora, întâlnire realizată şi cu ajutorul doamnei primar Olguţa Vasilescu. Conform unui comunicat al filialei Dolj a SCMD, cu ocazia acestei întâlniri „au avut loc unele discuţii din păcate foarte scurte datorită timpului foarte condensat al vizitei, dar organizaţiile militarilor au înaintat domnului Ministru un material privind unele probleme  ale militarilor, printre care :

–          Necesitatea rezolvării urgente a situaţiei care trenează în revenirea la normal a pensiilor diminuate abuziv;

–          Adoptarea în această sesiune parlamentară  a noii Legi a Pensiilor militare de stat;

–          Aplicarea nedescriminatorie a prevederilor HG-S 1019/2010;

–          Tratament nediscriminatoriu pentru  toate  asociaţiile  militarilor din partea Ministerului  Apărării Naţionale în toate aspectele şi activităţile ce au loc cu diferite ocazii;

Cu această ocazie ministrul Apărării a dat răspuns pe scurt unor probleme punctuale, după cum urmează:

  1. În ceea ce priveşte emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru aducerea pensiilor celor cărora le-a scăzut la  cuantumul din 2010, acest obiectiv nu face obiectul activităţii  domniei sale, deoarece ” până nu clarifici legislativ problema pensiilor, restul sunt cârpeli” ;
  2. Importantă este realizarea unei Legi corespunzătoare, a unui cadrul legislativ fundamentat juridic şi aplicat corespunzător în ceea ce priveşte pensiile militare, obiectiv care deja a fost iniţiat. În acest sens o comisie a ministerului va lucra împreună cu specialişti din Ministerul Muncii pentru realizarea unui proiect de lege care în momentul în care va fi finalizat va fi supus dezbaterii asociaţiilor  pensionarilor militari;
  3. Acest proces este programat pentru această sesiune parlamentară, având prevăzute fondurile necesare acestui proiect;
  4. În ceea ce priveşte proiectul de lege iniţiat de Dobriţoiu, prin comisia condusă de Simona Sîrbu, Duşa a menţionat că are în vedere acel proiect se va concentra pe un proiect la care va coopera cu ministerul muncii;
  5. Va continua auditul pentru verificarea unor aspecte din activitatea Ministerului şi structurilor acestuia pentru a vedea în ce măsură şi unde trebuie acţionat. Nu se poate hazarda în declaraţii vizavi de un aspect sau altul până nu cunoaşte situaţia în profunzime.”

Din câte înţelegem, veştile nu sunt prea bune pentru cei care aşteptau o Hotărâre de Guvern cu revenirea pensiilor celor cărora le-au scăzut, la cuantumul anului 2010. Deocamdată  aceştia trebuie să se mulţumească cu alte promisiuni.

În finalul turului de forţă realizat de ministrul Duşa, acesta a făcut o vizită la Fabrica de Avioane Craiova, cu care, conform spuselor sale, Ministerul Apărării va încheia un contract pentru repararea a două avioane anul acesta. Acest contract este încă un balon de oxigen pe care cei 300 de lucrători ai fabricii, îl primesc pentru supravieţuirea fabricii şi a lor, dar  aceasta este o soluţie de moment. Chiar doamna primar spunea: „ oricum, soluţia nu este aceasta, soluţia este privatizarea, pentru că nu se poate trăi în fiecare an cu frica de a nu primii banii necesari de la buget. Vreau totuşi să mulţumesc primului ministru Victor Ponta, pentru că nu erau alocaţi bani în buget anul acesta pentru repararea celor două avioane. L-am convins pe domnul Duşa, dar acesta ne-a spus că până la urmă problema este în mâinile premierului. Am avut o discuţie cu domnul Ponta şi iată că până la urmă am primit prin proiectul de buget 100 de miliarde de lei vechi pentru repararea acestor 2 avioane. Cum vă spuneam, în decurs de două zile, au intrat în Craiova 200 de miliarde de lei. Am discutat  şi cu ministrul Vosganian, care este şi dânsul craiovean, ca în momentul în care Alenia va veni la discuţii pentru „Spartan” să ne informeze, pentru  că vrem să-i readucem la masa negocierilor”.

Nu ştim care este situaţia în alte judeţe şi municipii, dar la Craiova deocamdată,se limpezesc apele.

37 comentarii

mircea 01-02-2013 - 09:07

care este imaginea si identitatea Romanieii in 2013 fata de 2004????care este pretul pe care l-a platit romanii pentru domnia fagmiliei Basescu????

BULA 01-02-2013 - 10:01

Numai la reintregirea pensiilor nesimtite le e gangul astora care au frecat menta in armata. Nu-i intereseaza ca tara e in faliment. N-au miscat un deget ca sa apere industria nationala, sursa bunastarii pentru toti. Iar jegurile din PSD au nevoie de fortele represive, pentru ca vor da ultima lovitura acestui popor, vanzand tot ce a ramas nevandut la straini, sau distrugand ce nu s-a distrus pana acum.

neacsum 01-02-2013 - 12:38

Bula , o sa dai in Icter. Menajeaza-te ! Mai e nevoie si de oameni ca tine in tara asta, ca sa vada copii unde ajung daca umbla cu cutitul la gatul caprei vecinului.

BULA 01-02-2013 - 15:59

Tov. col. Neacsu, sa nu gresiti si sa scrieti si articole pe tema distrugerii industriei nationale, de la care statul obtinea banii necesari pentru tot ce e nevoie. Sa va limitati la smiorcaieli pe tema ciuntirii pensiilor plotonierilor. Si daca va dau banii jegurile de la conducere, atunci sa taceti sau sa laudati Puterea, cum ii sta bine unuia care respecta ordnele primite.

neacsum 01-02-2013 - 16:52

Domnule Bula. Deocamdata nu am materialul necesar si nici pregatirea pentru a aborda un subiect pe teme economice. In al doilea rand, dupa cum va spuneam mai de mult dumneavioastra si stimati comentatori, eu nu scriu articole la comanda. Nu sunt platit pentru ceea ce scriu si nu am sa incep cu dumnevoastra. Daca insa sunteti calificat , pregatit, instruit in domeniu de ce nu trimiteti dumneavoastra un articol, abia astept sa va comentez si eu articolele. De pe margine este mult mai usor.

BULA 01-02-2013 - 17:08

Lasa domnule vrajile astea, ca ne jignesti. Toti avem nivelul de inteligenta peste pragul minim, ca sa intelegem ce faci matale. Daca ai scrie articole in care sa combati politica antinationala a guvernantilor de dupa ’89, ar fi la comanda ? Ce pregatire speciala iti trebuie ca sa constati ca investitiile de mii de miliarde de dolari, facute anterior loviturii de stat, care asigurau locuri de munca, papica, viitorul generatiilor urmatoare, au fost furate de straini, pulverizate ca sa nu-i concuram economic ?
Va dati smecher cu astfel de abordari. Nu vreti sa riscati un conflict cu „organili” si va dati la fund. Asa v-ati deprins de pe timpul dictaturii comuniste, sa bagati capul in nisip si sa sperati ca isi vor pune altii pielea in bat, sa va apere interesele. Daca ati fi fost trimis pe front, ati fi stat pitit in transeu si i-ati fi indemnat pe altii sa treaca la atacarea dusmanului.

DXN 01-02-2013 - 21:55

Iar te dai fata mare!

neacsum 01-02-2013 - 21:39

Stimate Bula,
Insinuarile dumitale ca mi-ar fi frica sa scriu depre tradarea si vanzarea tarii de catre conducerile de dupa 89 este nu numai absurda ci prosteasca . Nu imi parmit sa umplu spatiul acuma cu toate articolele pe care le-am scris pe tema asta, am sa iti dau insa spre studiu cateva ca sa nu iti dau ocazia sa spui apoi ca ai avut dreptate si din cauza asta tac .
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/01/21/nesimtirea-fara-margini-a-presedintelui-2699
http://www.in-cuiul-catarii.info/2012/12/19/harta-lui-porty-2341
http://www.in-cuiul-catarii.info/2012/12/21/ce-este-constitutia-2351

Daca mai vrei, cauta in site-ul respectiv si citeste pana adormi.

BULA 02-02-2013 - 05:34

Abordarea acestui subiect a fost tangentiala, de suparare ca v-au luat din pensie. Altfel sunteti ca majoritatea romanilor, interesat doar de buzunarul propriu si fara sa vedeti lucrurile in perspectiva. Va plictisesc analizele detaliate, cu multe ramificatii si cu bataie lunga.

BULA 02-02-2013 - 07:38

Slava Domnului ca te avem pe tine, neinfricat luptator pentru reintregirea pensiilor plotonierilor.

Cocosu garlic 01-02-2013 - 13:35

Cum bine a spus Baccus Dulce et decorum est pro patria mori. (Este dulce si frumos sa mori pentru patrie).
Goleste deci ostas si aceasta cascheta plina cu vin bun, dar sa punem planton la butoaie, caci civilii misuna pe aproape, iar aburii de vin fiert se simt pana departe.

mos teaca 01-02-2013 - 11:52

Sa traiti tov. Bula! Permiteti sa raportez?

BULA 01-02-2013 - 12:20

Plotoniere, in curand toata averea Romaniei va fi la firmele straine si atunci o sa vi taie de tot pensiile. Ca aia vor impozit mic, sa scoata din tara cat mai multi bani si sa-i care la ei acasa. O sa deveniti yoghini, cu burta lipita de coaste.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-02-2013 - 14:41

OLGUTza,priceputza la stors,
Da,la…clatit!?Bula,fiind clatit
Din,cojjones.del

Tache 02-02-2013 - 07:58

Asta nu iese curand din frigider…

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-02-2013 - 14:54

….Cwum le stii ,tu pe toate ,ma’h bibicule !

jan dinu 02-02-2013 - 07:51

– Observatorul Tache a fost acolo , EL trebuie sa ne raporteze
prin amanunte cele discutate acolo – :
Se vor mai da ori NU pensii nesimtite shi de proshti platite ??
A fost shi colonelul – historico- sindicalist – ceaushist ???
JD-USA ( panchist – profesionist – interzis )

Tache 02-02-2013 - 07:56

Jane, in armata, moldovenii alearga dupa mancare, ardelenii alearga dupa permisii, iar oltenii alearga dupa grade…
Tu dupa ce alergi ? Ce vrei ?

jan dinu 02-02-2013 - 08:03

Oltence – suflecate pi’la briu ….
Shi cind trec de apa … sa te tzii – desfriu …!
JD-USA( … ) ….

Tache 02-02-2013 - 08:31

Un dusman al Romaniei, un dusman al romanilor… Timpul vostru este pe sfarsite….

jan dinu 02-02-2013 - 08:40

Ai dreptate : Atzi invins – Aveti oasele de lins …!~
JD-USA

Tache 02-02-2013 - 08:43

Tu nu poti vedea lumea, decat prin rautatea ochilor tai…

jan dinu 02-02-2013 - 08:49

A fi realist – NU e interzis ….!
JD-USA

Tache 02-02-2013 - 08:55

Fildesul nu creste in gura de caine. Creste doar in gura de elefant.

Specia, rasa, este foarte importanta.

Capacitatea creatoare, gandurile frumoase…..sunt genetice.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-02-2013 - 15:00

CITATE din kkl ASSIch ul tache:,,Specia, rasa, este foarte importanta.

Capacitatea creatoare, gandurile frumoase…..sunt genetice.++
Dovada carevasazia a fost
Promovarea DACIADEI in La BELLE EPOQUE
Astazi insa la TIMPURI NOI–TooTH GUNOI !

jan dinu 02-02-2013 - 09:00

N’ai aflat de mutatii …din generatii in generatii ?? -:))
JD-USA

Tache 02-02-2013 - 09:18

Ji dan spui… ji dan este…

BULA 02-02-2013 - 09:50

@Tache

Sa punem diagnosticul corect, inainte de a trata boala.

Ji danii se fac vinovati de hotzomanie, iar neji danii de prostie. Altfel nu se poate explica logic cum de au ajuns ji danii sa-si bata joc de atatea popoare.

Tache 02-02-2013 - 10:06

Nu este prostie, Bula… Este coruptia ciobanilor care ar fi trebuit sa pazeasca oile… Banii sunt ochiul dracului.

Popoarele sunt la fel de ”proaste”, crede-ma..
Ciobanii sunt insa diferiti….

Tache 02-02-2013 - 10:18

” Oile” romanesti sunt de foarte buna calitate. Toata lumea le fura, caci oile romanesti te fac bogat. Nimeni nu fura ciobani romanesti…..

BULA 02-02-2013 - 11:32

@Tache

Ba e prostie, de la ultimul roman pana la varfurile din politica. Si prostie a fost in toate tarile incalecate de ji dani (Occidentul in intregime, URSS-ul si satelii din Est, unele tari din alte continente).
Ji danii sunt atat de ai dracu din cauza religiei lor (diabolica) si din cauza banilor scosi din bisnita, cu care se joaca si care le-au „amplificat” puterile.

jan dinu 02-02-2013 - 08:09

” Tudor Gheorghe ”
Am in gand cit’s pe pamint
Neamul meu mereu plingind
Nu mai vrem sa suferim
Azi de vrem ne mantuim…
JD-USA ( Tudor Gheorghe )

jan dinu 02-02-2013 - 08:16

corectare la rindul 4 : Azi de stim (nu vrem ) ne mantuim
Cade mai bine …dar in mai putin de 2 minute .n-am observat repetitia
disgratioasa in context
JD-USA (corectorul)..

Tache 02-02-2013 - 08:27

Este o mare fericire, ca Dumnezeu te chinuieste. Dumnezeu vrea sa te faca general, Maresal…….

jan dinu 02-02-2013 - 08:32

– Sunt „REGE ” pentru urmashi chiar simbolic …
intr-o anumita realitate …
JD-USA (KING ).

Tache 02-02-2013 - 08:34

Oare ? Poate ?

jan dinu 02-02-2013 - 08:42

Categoric – YES – !…
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult