Acasa Top SecretArmata La un pas de război: Clinton i-a cerut lui Lavrov să avertizeze Iranul

La un pas de război: Clinton i-a cerut lui Lavrov să avertizeze Iranul

scris de Marius Bâtcă
7 afisari

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, i-a cerut ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, cu care a avut o întrevedere luni, la New York, să informeze autorităţile iraniene că negocierile cu marile puteri prevăzute să aibă loc în aprilie reprezintă „ultima şansă” a Iranului de a evita un război, potrivit cotidianului Kommersant.

Iran tintit

Iran - ultimul avertisment

„Negocierile prevăzute în aprilie între Iran şi şase mediatori internaţionali sunt ultima şansă pentru Teheran de a evita războiul. Hillary Clinton i-a cerut lui Serghei Lavrov să transmită acest mesaj autorităţilor iraniene”, scrie cotidianul Kommersant, citând un diplomat rus care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, transmite Mediafax.

Hillary Clinton au avut o întrevedere cu Serghei Lavrov luni, la New York, după o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania, statele membre ale grupului 5+1, iau în considerare o reluare a negocierilor pe tema programului nuclear iranian. Conform şefului diplomaţiei turce, Ahmet Davutoglu, aceste negocieri ar putea avea loc la începutul lui aprilie, la Istanbul.

Adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a recunoscut că situaţia privind Iranul se agravează, refuzând însă să vorbească despre o „ultimă şansă”.

„Nu se vorbeşte niciodată despre ultima şansă. Totul depinde de voinţa politică, iar Rusia face totul pentru ca această voinţă să fie consolidată”, a declarat Riabkov pentru Kommersant.

„Asistăm la o escaladare incontestabilă (…). Cei care vor folosirea armelor trebuie să se abţină şi să acţioneze pentru a găsi o soluţie diplomatică”, a continuat el.

Potrivit cotidianului Kommersant, deşi face apel la pace, Rusia se pregăteşte totuşi să facă faţă unor eventuale atacuri împotriva Iranului,.

„Avem un plan de mobilizare” pentru a face faţă unui posibil val de refugiaţi, a afirmat o sursă din Ministerul rus al Apărării. Conform unei surse din Ministerul de Externe, un program clasat „top secret” a fost creat pentru a proteja cetăţenii ruşi în cazul unui război împotriva Iranului.

15 comentarii

- प्रिंस Parpanghel Carpathians 14-03-2012 - 20:28

Iranul are o continitate din antichitate in intentia de a-si subjuga vecinii , cine cunoaste putin din istoria omenirii in ultimii 6000 de ani are nenumarate dovezi si exemplificari in acest sens. Resursele naturale ale acestui stat imens nu sant in corelatie cu ambitiile nemasurate ale actualei conduceri ,iar viitorul IRANULUI este subminata si de acesti ayatolahi care traiesc intr-o lume ireala ! Iranul este un conglomerat de popoare care abia asteapta caderea acestui IMPERIU pe picioare de …mucava !

प्रिंस Parpanghel Carpathians 15-03-2012 - 22:50

Tu nu ai competenta sa dai nici un raspuns ma’h gonoiule, tu nu contezi si nu existi! Si asta te deranjeaza ma’h FRUSTRATULE! Si insailarile tale copiaza de la altii. CIU-FUI…

Ciu Huhu 14-03-2012 - 21:45

Musulmanii ma dezgusta desi stiu ca multi dintre ei sint oameni MINUNATI!

Ciu Huhu 14-03-2012 - 21:52

Ovreii ma dezgusta, pacat de cei, destul de putini dintre ei care sint cu adevarat cinstiti!

frusinache 14-03-2012 - 22:14

Adevarat a-ti grait , admirator roncea ,numai romani sant etalon de cinste si corectitudine recunoscuti de toata lumea

Ciu Huhu 15-03-2012 - 21:27

Dispretuiesc pe Roncea!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 15-03-2012 - 22:26

Mare caracter , mare ka.kaT esti, CIU-FUI LE, ca tot neamul tau de gonoaie! Esti in solda portocalie si de generat cum te stim ,injuri pe toata lumea ! Spurcat reprezentant al….sceleratilor !

Ciu Huhu 15-03-2012 - 22:43

Parpanghel retardat, nu stiu de ce-ti mai raspund gunoiule uman, scelerat si cretin a fost si va ramine in Veci neamul tau in veci blestemat!

Ciu Huhu 15-03-2012 - 21:56

”Frusinache” esti evreul Parpanghel!
Ai furat nickul Frusinache, voi evreii sinteti cei mai mari hoti din Universul Infinit!!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 15-03-2012 - 22:29

Esti in SEVRAJ TOTAL ! te-ai incurcat in meandrele siphilisului congenital , ma ‘h CIU-fui !

- प्रिंस Parpanghel Carpathians 14-03-2012 - 22:17

Dar ,despre Rromi aveti o parere personala, d. masterand in psihohilogie!

tomi 14-03-2012 - 23:00

CITEZ DIN TEXTUL „S. Galai” ==Conform unei surse din Ministerul de Externe, un program clasat “top secret” a fost creat pentru a proteja cetăţenii ruşi în cazul unui război împotriva Iranului.== adica ceea ce vrea sa spuna comentatorul, rusii au comandat de urgenta citeva sute de sicrie pentru cetatenii rusi din IRAN cu ce vor fi readusi in RUSIA mama.
TOMI

Ciu Huhu 15-03-2012 - 05:58

Pentru prostii ca tine cite sicrie a comandat Israelul pe care-l faci tare de tot de rusine teroristule scelerat, shizofrenic?!

urbos 15-03-2012 - 21:48

Ei nu folosesc sicrie, din cauza costurilor, insa sapa niste gropi largi ca sa incapa cat mai multi. Apoi pun un bolovan deasupra, tot din zgarcenie.

प्रिंस Parpanghel Carpathians 15-03-2012 - 22:33

…A kakaT urbos: Sobolane gazar, ti se trage de la experienta personala, diferenta ca la tine ne se va manifeste ,nici o zgarcenie !Dead-man+

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult