Acasa Top SecretArmata Lista noilor generali din MApN şi MAI avansaţi de 1 Decembrie

Lista noilor generali din MApN şi MAI avansaţi de 1 Decembrie

scris de D.S.S.
21 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, mai multe decrete privind înaintarea în grad a unor reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi a unor veterani de război, informează Administraţia Prezidenţială.

Lista noilor generali din MApN şi MAI avansaţi de 1 Decembrie

Lista noilor generali din MApN şi MAI avansaţi de 1 Decembrie

Astfel, şeful statului le-a oferit gradul de general de brigadă cu o stea coloneilor din Ministerul Apărării: Ghiţă Bârsan, Dan Cavaleru, Marius Harabagiu, Mihai Şomordolea, Adrian Tonea şi Mircea Vladu.

De asemenea, comandorii Cătălin Băhneanu şi Gabriel-Florin Moisescu au primit gradul de general de flotilă aeriană – cu o stea, iar comandorii Vergil Chiţac şi Sorin Learschi – gradul de contraamiral de flotilă – cu o stea.

În plus, preşedintele Băsescu a semnat decrete pentru înaintarea în gradul profesional de chestor-şef a chestorului principal de poliţie Terente Merce şi la gradul de chestor de poliţie pentru comisarii-şefi din cadrul MAI: Ioan Aron, Marin Făgăraş, Tudor Grindean, Radu-Sandu Moldovan, Gelu-Marin Oltean, Alexandru-Florea Oprea, Valentin Pescari, Ioan Scripniciuc, Gheorghe Sima.

Şeful statului a mai semnat decrete de înaintare în grad pentru mai mulţi veterani de război. Vezi lista completă AICI

3 comentarii

Tom Cc 28-11-2012 - 19:59

bravo !!!!

george istrate 29-11-2012 - 12:02

Domnule ministru cred ca a venit timpul avansarii celor care au condus unitati in Teatrele de Operatii. Sunt doua modalitati ca acesti ofiteri sa fie ocoliti:
1. Vedeti ca multi ofiteri care au avut responsabilitati pe linie de operatii in TO sau au condus subunitati de lupta, se pierd in sistem. De ce? Pentru ca sunt obligati sa alerge dupa functii, prin urmare ies din sfera operativa si se duc in cea administrativa. Acestia dupa mine au sange de luptatori: au fost in focul luptei, adica au auzit gloantele si exploziile de langa ei, dar in acelasi timp au dat si misiuni subordonatilor.
2. Exista o concurenta neloiala pe linie operativa intre ofiterii care au avut functii in diferite comandamente sau structuri militare prin Europa si cei din Teatrele de Operatii. Toti au merite. Dar virtuti?
Nu trebuie sa confundam Hartia cu Glontul/Racheta. Prima cateodata iti produce plictiseala/amorteala, a doua te tine treaz tot timpul si efectele apar dupa.
Sunt uimit ca activitatile pe linie de aparare si securitate se tin in cercuri restranse, limitate ca cele recente de la Academie. Vedeti ca aceste probleme sunt prea importante pentru a fi prezentate si audiate numai de ziaristi, scriitori, functionari, etc. Dati-i militarului dreptul de a-si spune parerea. Suntem tara cu cei mai multi doctori in probleme de aparare si securitate nationala.De ce ? Pentru ca virtutea militara poate fi substituita si prin scris.
Rog multa atentie celor care se ocupa de securitatea si apararea nationala si de promovarea oamenilor in aceste sisteme
Cu respect

DXN 29-11-2012 - 18:51

Domnule Istrate,
Cereti prea mult multbretonatului dobritoiu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult