Acasa Top SecretArmata Locotenentul Gheorghe Alexandru vrea să împartă puterea cu Regele

Locotenentul Gheorghe Alexandru vrea să împartă puterea cu Regele

scris de Doru Dragomir
1.784 Afisari

Armata se pregăteşte să îl mazilească pe locotenentul Gheorghe Alexandru. Statul Major General se delimitează, printr-un comunicat de presă, de opiniile exprimate de locotenentul Gheorghe Alexandru privind preluarea puterii de către Armată şi instaurea monarhiei. 

Locotenentul Alexandru Gheorghe in Piata Universitatii

Conducerea Statului Major General a luat la cunoştinţă, cu consternare, de activităţile locotenentului Gheorghe Alexandru, precum şi de datele cuprinse în raportul înaintat de comandantul Flotilei 71 Aerienă din Câmpia Turzii, privind soluţiile locotenentului Gheorghe Alexandru pentru administrarea ţării în această perioadă”, se precizează într-un comunicat de presă primit din partea Ministerului Apărării Naţionale

După cum a declarat reprezentanţilor mass media, locotenentul Gheorghe Alexandru a fost primit, în data de 25 ianuarie a.c., la raportul comandantului unităţii militare în care este încadrat, pentru a-i expune acestuia gestul participării sale la mitingul de protest organizat în Piaţa Universităţii şi pentru a-i prezenta “viziunea sa asupra administrării statului român” şi “soluţiile sale pentru situaţia actuală”. Locotenentul Gheorghe Alexandru a solicitat ca, potrivit regulamentelor militare, această problematică să fie considerată un raport, să fie înaintată ierarhic conducerii Statului Major General şi să i se răspundă până la data de 26 ianuarie, ora 16.00.

 Ce vrea ofiţerul ?

Dintre aşa-zisele “soluţii” prezentate de locotenentul Gheorghe Alexandru şi făcute publice de către acesta, sub forma unor declaraţii susţinute în faţa reprezentanţilor mass media, în data de 26 ianuarie, amintim:

 

“1. Dizolvarea sau desfiinţarea Parlamentului;

2. Invocarea stării de urgenţă în ţară;

3. Conducerea ţării şi administrarea statului român de către Armată; locotenentul Gheorghe Alexandru să facă parte din Consiliul Militar care, în viziunea sa, ar urma să gestioneze destinele ţării, iar ofiţerului să îi revină 50% din puterea de decizie;

4. Aducerea regelui ca şef al statului şi instaurarea monarhiei constituţionale; Monarhia constituţională este o soluţie, având Armata ca garant al democraţiei şi suveranităţii, potrivit Constituţiei.”

 Ministerul Apărării Naţionale a dat publicităţii stadiul în care se află ancheta în urma declaraţilor făcute de locotenentul Gheorghe Alexandru şi participării acestuia la protestele din Piaţa Universităţii.

În urma acţiunilor ofiţerului din data de 23 ianuarie a.c., în conformitate cu art. 55 din „R.G.-3, Regulamentul disciplinei militare”, comandantul Flotilei 71 Aerienă din Câmpia Turzii a ordonat, la data de 25 ianuarie 2012, constituirea Consiliului de judecată al ofiţerilor şi judecarea locotenentului Gheorghe Alexandru, în temeiul prevederilor art. 35 din Legea nr. 80/1995 şi ale art. 9 alin. (1) şi art. 11 din „R.G.-8, Regulamentul consiliilor de judecată”.

La aceeaşi dată, ofiţerul a refuzat să ia la cunoştinţă, prin semnătură, de conţinutul ordinului comandantului unităţii prin care este trimis în faţa Consiliului de judecată, deşi acesta i-a fost citit şi prezentat spre semnare.

Evaluarea Consiliului de judecată va cuprinde elementele cerute de R.G.-8, iar în cadrul şedinţei de judecată analiza va viza încălcarea de către locotenent a prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a regulamentelor militare.

Toate acţiunile şi declaraţiile făcute de ofiţer se vor constitui ca elemente ale procesului de evaluare.

Hotărârea Consiliului de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii va fi făcută publică, după pronunţarea acesteia.

Precizăm că Armata este o instituţie cu reguli şi norme foarte clare, cu regulamente militare care trebuie respectate de toţi militarii, iar încadrarea în serviciul militar impune asumarea respectării cu stricteţe a legilor ţării, a regulamentelor militare şi a normelor de disciplină specifice Armatei Române.  

În toate armatele statelor membre NATO există acte normative care trebuie respectate, disciplina militară constând în respectarea de către militari a normelor de ordine şi comportament obligatorii.”

44 comentarii

ionion 29-01-2012 - 07:31

ROMANIA VECHE E PE CALE DE DISPARITIE.
Nu are deci nevoie de rege pentru ca nu o sa dainuiasca nici 20 de ani, dar niste liberaciuni feseniste nu ar strica pentru ca altfel buba poate dura chiar si 30-40 de ani pana la disparitia totala a romanilor si stramutarea libanezilor si sirienilor in Carpati.

Gabriel 29-01-2012 - 11:07

Sa nu uitam ca principalii vinovati de situatia de astazi a Romaniei sunt jurnalistii : cu “studii” prin strainatate, cu “burse” Soros, cu turism sponsorizat, toate grevate pe o iresponsabilitate si cosmopolitism tradator de neam si tara, ziaristii au creat o lume paralela, in care romanii nu mai vad ca sunt vasalii Europei, nu vad ca oranduirea capitalista i-a adus in sapa de lemn, ca tara este in faliment datorita globalizarii acceptate cu lacomie de guvernanti si bogatasi locali ! Asa ca mai usor cu locotenentul, pana la urma el a vorbit in nume propriu, nu al puterilor straine suzerane, cum o fac jurnalistii !

violeta q 29-01-2012 - 11:26

Care jurnalisti?

BULA 29-01-2012 - 12:04

Cam toti.

violeta q 29-01-2012 - 12:59

veniti cu date:nume prenume locul si data nasterii studii unde si DE CE le-a facut…etc din ce surse ati aflat poze eventual…Presupuneri ….oricine poate sa faca

Ene Marin 29-01-2012 - 22:52

Locotenentul a incalcat regulile militare,e clar.Dar baselul a incalcat de mai multe ori constitutia si alte legi ale tarii.Boc nu respecta hotararile Curtii constitutionale.Poporul iese la manifestatii ilegale.Ex.regele gangav,hodorgit si tradator se plimba prin lume prefacandu-se ca ne reprezinta ,fara sa i-o ceara cineva sau s-al mandateze poporul.Tara e distrusa de acesti carmuitori, hoti si idioti.Nu putem cere unui tanar aventurier si fara experienta mai mult in asemenea situatii.Intr-o revolutie nu se mai respecta regulile si legile.Tocmai de aceea se revolta poporul ,ca sa le schimbe.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult