Acasa Top SecretArmata LRAD: “Arma acustică”, pregătită pentru Olimpiada de la Londra

LRAD: “Arma acustică”, pregătită pentru Olimpiada de la Londra

scris de M.A.
15 afisari

LRAD, un dispozitiv acustic, care poate fi folosit pentru a dispersa mulţimile recurgând la puterea decibelilor, va fi pregătit pentru intervenţie la Olimpiada de la Londra.

LRAD ("Long Range Acoustic Device - Dispozitiv Acustic cu Rază Lungă")

LRAD "Long Range Acoustic Device - Dispozitiv Acustic cu Rază Lungă" (foto: losdoggies.com)

„O mare varietate de echipamente va fi utilizată de către forţele armate în cadrul contribuţiei lor la efortul de securitate pentru Jocurile Olimpice”, a declarat un purtător de cuvînt al ministerului britanic al Apărării. „Printre acestea se află şi LRAD, care va fi desfăşurat în principal pentru a fi utilizat, printre alte măsuri, pentru a opri traficul pe Tamisa”, în eventualitatea unui incident, a adăugat el, potrivit agenţiilor de presă internaţionale, preluate de Moldpres.

Dispozitivul de fabricaţie americană, numit LRAD („Long Range Acoustic Device – Dispozitiv Acustic cu Rază Lungă”), va fi utilizat în principal pentru a aviza ambarcaţiunile de pe Tamisa, în caz de necesitate, fiind mult mai eficient decât un megafon.

Echipamentul poate fi utilizat, de asemenea, pentru a dispersa mulţimile. El poate emite un sunet puternic, de până la 150 decibeli.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult