Acasa Top SecretArmata MApN anunțǎ o majorare a bugetului pe 2015. Vezi cu cȃt!

MApN anunțǎ o majorare a bugetului pe 2015. Vezi cu cȃt!

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Ministrul Mircea Dușa  a aunțat, miercuri, 8 octombrie, cǎ Bugetul Ministerului Apărării Naționale pentru 2015 are o creștere de 0,3% din PIB.

MApN anunțǎ o creștere a bugetului pe 2015. Vezi cu cȃt! (foto:business24.ro)

MApN anunțǎ o creștere a bugetului pe 2015. Vezi cu cȃt! (foto:business24.ro)

Prezent la evenimetnul „Zilele Spitalului Universitar de Urgență Militar Central”, ministrul Mircea Dușǎ a declarat ȋn dimineața zilei de 8 octombrie cǎ bugetul MApN va crește ȋn 2015 cu 0,3% din PIB.  „Pregătim în acest moment bugetul pentru anul 2015. Am avut în vedere o prevedere de creștere anuală cu 0,3% din PIB, astfel încât să ajungem la 2% în anul 2016 — 2017 și credem că Parlamentul va aproba acest buget pe 2015, așa cum l-am propus pentru a continua programele de înzestrare și modernizare a armatei”, a precizat Dușǎ, conform Agerpres.

Ministrul a adăugat că au fost asigurate fondurile necesare pentru organizarea tuturor exercițiilor desfășurate împreună cu aliații României. „Și la Cincu au participat militari din SUA. În exercițiul pe care îl organizăm în momentul de față la Smârdan participă militari din forțele aliate, din Anglia și SUA. În vară au participat militari români cu efective destul de mari la exercițiul din Germania. Bugetul, așa cum este aprobat în momentul de față, ne permite să asigurăm finanțarea tuturor cheltuielilor”, a menționat Mircea Dușa.

„În ultimii doi ani am beneficiat de un buget mai mare care ne-a permis să continuăm programul de modernizare și înzestrare a armatei, programe complexe care sunt foarte importante și necesare. Aceste programe se referă la aviația de vânătoare, un program foarte complex, și programul pentru avioane de transport mediu — avioanele Spartan. Vom aduce și avionul 7 (n.r — Spartan). Tot datorită faptului că am beneficiat de un buget mai mare în acest an și de rectificări pozitive și în vară și acum ne-a permis organizarea de exerciții de instruire la nivelul armatei cu toate categoriile de forță — terestre, aeriene, navale”, a arătat ministrul. Dușǎ a mai spus că noutate este că în acest an s-au făcut exerciții cu muniție reală, ceea ce nu se mai întâmplase de patru ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult