Acasa Top SecretArmata MApN: Armata se pregăteşte să intervină în zonele calamitate

MApN: Armata se pregăteşte să intervină în zonele calamitate

scris de C.S.
3 afisari

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că se pregăteşte să intervină în zonele calamitate, aflate sub STARE DE ALERTĂ sau sub incidenţa codului portocaliu de ninsori şi viscol. Mai multe avioane sunt gata să decoleze spre judeţele afectate.

Armata sprijină judeţele calamitate din întreaga ţară. (foto: agerpres)

Ministrul Apărării Naționale a ordonat, luni dimineață, Forțelor Aeriene și Navale să pregătească aeronave și echipaje pentru a interveni în zonele afectate, în funcție de condițiile meteorologice”, informează un comunicat al MApN.

În localitatea Cuca, județul Galați, militarii Batalionului 300 Infanterie acționează pentru deblocarea căilor de acces și pentru evacuarea unei persoane cu probleme medicale.

Totodată, militari din Batalionul 3 Geniu, Batalionul 280 Infanterie și din Centrul de Instrucție pentru Operații Speciale continuă intervențiile în zona municipiului Râmnicu Sărat, județul Buzău, pentru deblocarea drumurilor.

La solicitarea Prefecturii din Brăila, militarii Brigăzii 10 Geniu deblochează drumurile din zona localităților Jirlău, Galbenu și Făurei.

În același timp, Brigada de Informații Militare acționează cu militari și mijloace tehnice în zona localităților Robeasca și Scânteia, județul Buzău, pentru deblocarea căilor de comunicații rutiere.

Militarii Batalionului 235 Sprijin Logistic asigură transportul unui grup electrogen al SC Electrica SA în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult