Acasa Top SecretArmata Avioane militare NATO survolează România. MApN neagă legătura cu Crimeea

Avioane militare NATO survolează România. MApN neagă legătura cu Crimeea

scris de C.S.
6 afisari

O aeronavă E-3A AWACS a NATO efectuează marţi, 11 martie, un zbor în spaţiul aerian al României, pe rutele şi în zonele prestabilite, conform aprobării Consiliului Nord-Atlantic. MApN neagă implicarea directă a aeronavelor în criza din Crimeea.

Avion AWACS trimis de NATO în spațiul aerian român.

„Zborul face parte dintr-un exerciţiu planificat ce se execută periodic, al cărui scop este antrenarea forţelor şi a mijloacelor de poliţie aeriană”, se arată într-un comunicat de presă emis de minister.

Aeronavele AWACS operează în cadrul Componentei de aeronave E-3A – parte a Forţei NATO de Avertizare Timpurie, a cărei misiune de bază este asigurarea supravegherii aeriene, comenzii, controlului şi comunicaţiilor pe timpul operaţiilor desfăşurate în spaţiul aerian al NATO.

Aeronavele operează la înălţimi de peste 9.000m, cu o rază de descoperire a radarului de 31.000 km2, şi pot detecta ţinte ce evoluează la înălţimi mici, în limita a 400 km, şi la înălţimi medii, în limita a 520 km.

Trimiterea avionului AWACS a fost aprobată la Bruxelles de ambasadorii NATO, la recomandarea generalului american Philip M. Breedlove, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR).

Aceste zboruri vor avea cel mult statutul de observator, ajutând NATO să își  „consolideze capacitatea de monitorizare a situaţiei” din Ucraina şi „se vor desfăşura exclusiv deasupra teritoriilor statelor membre” NATO, a precizat oficialul citat. De asemenea, avioanele care vor fi mobilizate de NATO ‘vor efectua misiunile pornind de la bazele Geilenkirchen, din Germania, şi Waddington, din Marea Britanie’, a adăugat el.

9 comentarii

salut 11-03-2014 - 16:15

„…cu o rază de descoperire a radarului de 31.000 km2…”
=======================
Nu ne plictisim deloc cu AWACS-ul asta. Nu conteaza ca articolele care spun NIMIC se repeta (asta-i al treilea, al patrulea?), descoperim si lucruri noi:

ca raza unui cerc* se masoara in … kilometri patrati. !!!!

* (banuiesc ca despre cerc e vorba, sper ca autorul nu s-a gandit la „raza dreptunghiului”)

pathfinder 11-03-2014 - 16:19

Mda.

Ce tie raza, ce ti-e aria. Tot un drac.
Ca este de acoperire sau „descoperire” nici nu mai conteaza…

salut 11-03-2014 - 16:50

Vezi, daca te tii dupa mine, inveti ceva.

pathfinder 11-03-2014 - 16:52

?!?

salut 11-03-2014 - 16:57

Raza, aria cercului, unitati de masura. Te poate ajuta si VacaVerde, le-a aflat si ea acum cateva luni. Desi, dupa obicei, daca o intrebi, iti raspunde cu o nuca in perete de prin tomberoanele internetului.

digital 11-03-2014 - 16:32

cu AWACS-ul ăsta vor monitoriza toți maidanezii din Europa răsăriteană, în special pe unulache-cuțulacche și kurwa-cățaua de ancuța!

ValVerde 11-03-2014 - 16:39

Ba, da’ proasta esti !
Pai astia sunt basisti-amerloci. Ei informeaza, nu au nevoie sa-i monitorizeze.
AWACS sunt pentru Huhu si Bula.
Daca n-ai bea atita te-ar lua si pe tine de tinta, dar e greu sa conspiri cu damfu-n nas.

digital 11-03-2014 - 16:45

tu, sugy..lla-ntre timp!

UnUL 11-03-2014 - 17:04

Săracul de tine, cum spuneam, de când pălinca ți-a luat potența, ai niște frustrări cumplite. Scârbos e doar că umpli forumurile cu ele.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult