Acasa Top SecretArmata Doi militari romȃni din forţele pentru operaţiuni speciale au murit ȋn Afganistan

Doi militari romȃni din forţele pentru operaţiuni speciale au murit ȋn Afganistan

scris de Z.V.
1.735 Afisari

UPDATE: Doi militari români, membri ai Grupului naval de forţe pentru operaţii speciale, au decedat în seara zilei de 22 septembrie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în Estul Afganistanului.

Claudiu Vasile Popa si Adrian Postelnicu

Claudiu Vasile Popa si Adrian Postelnicu, căzuţi la datorie

În urma exploziei, cei doi militari grav răniţi au fost evacuaţi pe calea aerului, cu un elicopter MEDEVAC, la spitalul militar din Baghram unde, cu toate eforturile medicilor, au decedat. Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, în vârstă de 28 de ani, era căsătorit, se afla la a doua misiune în Afganistan şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. Plutonierul Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. Militarii români din Forţele pentru operaţii speciale acţionează în cadrul ISAF, în zona de Est a Afganistanului. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite sincere condoleanţe familiilor îndoliate.

Doi militari români aflați în Afganistan au decedat duminică seară în urma exploziei unui dispozitiv improvizat a anunțat luni, 23 septembrie, MApN.

MApN: Doi militari romȃni au murit ȋn Afganistan

Potrivit MApN, cei doi militari au fost răniți în Afganistan duminică, în jurul orei 22,00, ora României, în explozia unui dispozitiv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de patrulare. Cei doi au fost transportați la spital cu un elicopter de evacuare medicală. În jurul orei 23,00, ora României, ca urmare a rănilor deosebit de grave, cei doi militari au decedat. Identitatea celor doi militari va fi anunțată după informarea familiilor, conform procedurii, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

Cei doi militari care și-au pierdut viața duminică ridică la 25 numărul românilor decedați în teatrele de operații. Alți 122 au fost răniți. În Afganistan mai sunt 1.029 de militari români, majoritatea în provincia Zabul. Odată cu decizia retragerii trupelor din Afganistan, numărul militarilor care îndeplinesc misiuni scade treptat. Astfel, până la începutul anul 2014 vor mai fi aproximativ 1.000 de oameni în Afganistan, majoritatea ofițeri de instrucție.

85 comentarii

Mircea 24-09-2013 - 12:05

Cu toate ca unii nu agreeaza definitiile incerc sa clarific unele lucruri:
– mercenarii sunt cetatenii unor state care se angajeaza in armatele altor state.
– militarii romani sunt angajati in armata Romaniei deci nu sunt mercenari.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS