
În cadrul dialogului, Vitalie Butnaru, şeful Direcţiei management si resurse umane, a mulţumit omologului său pentru bursele oferite Ministerului Apărării la cursurile din cadrul instituţiilor militare de învăţământ din România. Butnaru a subliniat că instruirea cadrelor militare la specialităţi precum aviaţia, radiolocaţia, geniu, protecţia chimică, logistica, etc., reprezintă o investiţie valoroasă în perfecţionarea efectivului Armatei Naţionale.
La rândul său, colonelul Marian Zancă, din MApN, a precizat că Armata Naţională poate miza în continuare pe sprijinul României în vederea asistenţei în domeniul învăţământului militar superior. „Consider că această donaţie va contribui la dezvoltarea ştiinţei militare şi implementarea conceptelor moderne de instruire a viitorilor ofiţeri”, a declarat Zancă.
Potrivit lui Butnaru, donaţia include aproximativ 60 de titluri de carte cu tematică militară. Vitalie Butnaru a specificat că biblioteca academiei militare a primit în total 330 de cărţi în limba română, printre care publicaţii despre topogeodezie militară modernă, tratate de ştiinţă militară, studii strategice, educaţie fizică generală în învăţământul militar superior, manuale de instrucţie despre alpinism militar, karate-do şi autoapărare.
La rândul său, comandantul Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, a mulţumit delegaţiei române pentru contribuţia la dezvoltarea fondului de literatură al Academiei Militare. Rectorul Bucliş a subliniat că lotul de literatură va fi util atât corpului didactic, cât şi studenţilor militari, deoarece se înscrie în eforturile de a perfecţiona învăţământul militar la standardele occidentale.
Fondul de carte al Academiei Militare „Alexandru cel Bun” conţine aproximativ 55.000 de volume ştiinţifice, de specialitate şi literare. În perioada anilor 2008 – 2010, biblioteca institutului a primit donaţii de carte de la Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Pedagogică de Stat „I. Creangă” şi Academia de Ştiinţe a Moldovei. Totodată, colecţia de cărţi a fost îmbogăţită cu publicaţii ştiinţifice oferite de Biroul de Informare al Consiliului Europei la Chişinău, numeroase ONG-uri, dar şi persoane fizice.
Academia Militară „Alexandru cel Bun” posedă inclusiv o bibliotecă electronică cu un număr total de 12.000 de volume, peste 200 CD-uri şi 150 de casete video şi audio.