Acasa Top SecretArmata Marea Britanie. Militari răniţi în Irak şi Afganistan ar putea fi concediaţi

Marea Britanie. Militari răniţi în Irak şi Afganistan ar putea fi concediaţi

scris de M.A.
4 afisari

Forţele armate britanice vor concedia, până în 2015, 16.500 de militari, inclusiv militari răniţi în Irak sau Afganistan.

Militari britanic ranit (presstv.ir)

foto: presstv.ir

Măsura este parte a reducerilor bugetare, acest număr reprezentând dublul celui anunţat iniţial, relatează Daily Telegraph, citat de Mediafax. Potrivit cotidianului, „o notă internă, trimisă membrilor înaltului comandament din Afganistan, dezvăluie că 16.500 de militari vor fi concediaţi până în aprilie 2015″.

Potrivit Daily Telegraph, aceste reduceri afectează şi militarii răniţi în Irak sau Afganistan: „2.500 de soldaţi răniţi, dintre care 350 au braţe sau picioare amputate, nu vor fi scutiţi” de această măsură.

Întrebat în legătură cu informaţiile apărute în Daily Telegraph, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că nu a fost luată încă nicio decizie cu privire la cea de-a doua tranşă de suprimare de posturi prevăzută.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult