Acasa Top SecretArmata Marea Neagră: România, Bulgaria şi SUA au început exerciţii navale

Marea Neagră: România, Bulgaria şi SUA au început exerciţii navale

scris de S. P.
2 afisari

România, Bulgaria şi Statele Unite au început exerciţii navale comune la Marea Neagră, după ce au fost amânate cu o zi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Distrugătorul USS Truxtun, în Marea Neagră

Distrugătorul USS Truxtun, în Marea Neagră (foto: abcnews.md)

Distrugătorul USS Truxtun împreună cu trei nave româneşti şi o fregată bulgară participă la aceste manevre, potrivit postului bulgar BGNES, citat de site-ul Novinite.com.

Nava americană a sosit în Marea Neagră în contextul unor tensiuni tot mai puternice cu privire la peninsula ucraineană separatistă Crimeea, ocupată de forţe ruseşti, provocând zvonuri potrivit cărora acestea sunt motivul exerciţiilor.

Însă, Marina Statelor Unite a precizat că exerciţiile comune, care se desfăşoară în partea de vest a Mării Negre, au fost plănuite cu mult înainte.

USS Truxtun (DDG-103 în terminologia NATO) este un distrugător aparţinând Forţelor Navale americane, din clasa Arleigh Burke. Distrugătorul este o navă militară rapidă, echipată cu sisteme de artilerie, rachete şi torpile, destinată lovirii torpiloarelor şi submarinelor inamice, precum şi escortării navelor care nu se pot apăra, scrie Mediafax.

2 comentarii

MI-5 12-03-2014 - 13:46

O intamplare cu glorioasa US Navy:

http://www.youtube.com/watch?v=QAvUDYiOGiA

pathfinder 12-03-2014 - 14:04

„I dont think US navy would talk in spanish, lol. Its a fucking fraud.”

Gata, m-am lamurit: esti prost!
Tamaie!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult